5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Işıklı sahada ilk amatör maç

Türkiye'de ilk defa amatör futbol maçları, ışıklı sahada Şanlıurfa'da oynanmaya başladı.

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ın girişimleri ile 42 dönümlük arsa üzerine suni çimle yapılan Yenice Tesisleri'nde amatör futbol müsabakaları yapılan ışıklandırma sistemleri sayesinde akşam oynanmaya başlandı. Işıklandırma çalışmaları tamamlanan Yenice Spor Tesisleri'nde ilk gece maçı büyük coşku ile oynandı.

Tesislerde oynanan ilk maç Şanlıurfaspor'da top koşturan eski futbolcular arasında oynandı. Maçı izlemeye gelen Vali Yusuf Yavaşcan, taraftarların çiçekleri ve tezahüratları ile karşılandı. Akşam oynanan maçta futbolcular ve hakemler ışıklandırılmış tesiste futbol maçı yapılmasının sevincini yaşadı. Kıyasıya mücadele ile geçen maç 4-4 berabere sona erdi. Maçın ardından Vali Yavaşcan penaltı atışı kullandı. Daha sonra 1. Amatör Lig'de mücadele eden Keçelispor ile Yenihalspor karşılaşması oynandı.

Yapılan tesisle ilgili bilgi veren Vali Yavaşcan, bir ilki gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek, "Türkiye'de ilk defa amatör kulüpler akşam maçı yapacaklar. Buranın resmi açılışını, bir aksilik olmaz ise 20 Mayıs'ta sayın Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ve Gençlik Spor Genel Müdürü ile yapmayı planlıyoruz. Ama bugün resmi olarak ilk maç yapılıyor. Bu gerçekten bir başlangıç olarak çok güzel bir şey. İnşallah bunu tüm Türkiye'de yayılmasını arzu ediyoruz. Biz burada bu tür tesislerimizi çoğaltmayı amaçlıyoruz. Şu anda iki tane sahamız var. Bunlardan bir tanesi gece ışıklandırma sistemine elverişli ve iki sahamız da suni çim saha mevcuttur. İkinci sahamızı da inşallah yakın bir tarihte ışıklandırmayı düşünüyoruz. Şanlıurfa gibi sıcak iklimde gece maçları, sporcularımız açısından çok elverişli olacağı düşüncesindeyim. İnşallah onlar için hayırlı olmasını umut ediyorum. Hayırlı olsun diyorum" dedi.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Şanlıurfa Temsilcisi Mehmet Aktaşoğlu ise, Şanlıurfa'daki amatör futbol takımlarının şanslı olduğunu söyledi. Aktaşoğlu, "Türkiye'de bir ilk olarak Şanlıurfa'da amatör spor takımlarımız akşam müsabakalarını oynayacak. Takım olarak 47 tane takımımız var. Yani bu 47 takımımız Türkiye'de en şanslı takımlar arasına girdi diyebilirim. Çünkü Türkiye'de ilk defa Urfa'da akşam müsabakası oynayacaklar. Ben bütün illeri gezdim. Böyle iki tane 42 dönüm üzerine kurulmuş 2 tane büyük tesis yan yana bulamazsınız. Bu tesisi bize yapan sayın Valimiz Yusuf Yavaşcan'a ve katkılarından dolayı milletvekilimiz Sabahattin Cevheri beyefendiye teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Amatör Futbol Ligi hakemlerinden Halil İbrahim Kaçmaz da, ışıklı sistemle maçı izlemenin televizyondan izlenildiğinden de güzel olduğunu dile getirerek, sporcular ve hakemler için daha güzel bir duygu olduğunu ifade etti.

Amatör ligde mücadele eden takımların sporcuları da ışıklı sistemde futbol oynamanın çok güzel bir duygu olduğunu söylediler.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 12:58:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?