3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

İsim listeleri asıldı

TİGEM'E ALINACAK İŞÇİLERİN İSİM LİSTELERİ DUVARLARA ASILDI

Ceylanpınar Tarım İşletmeleri Müdürlüğü'ne alınacak 198 daimi işçi alımları için İŞKUR'a başvuranların isim listeleri ilçe merkezinin çeşitli yerlerine asıldı.

Ceylanpınar Tarım İşletmeleri Müdürlüğüne 198 daimi işçi alımını duyan binlerce Ceylanpınarlı ilçelerinde bulunan Tarım İşletmesi Genel Müdürlüğü'nde (TİGEM) çalışabilmek için gerek internet yoluyla, gerekse Şanlıurfa giderek İŞKURA'a kayıt yaptırdılar.

Kayıt süresinin tamamlanmasının ardından çalışma kriterlerine uygun olan işçi adaylarının isim listeleri belirli yerlerde camekanlara ve duvarlara asıldı. İnternet yoluyla İŞKUR web sitesinden isimlerini bulamayan birçok işçi adayı, isimlerini duvarlara yapıştırılan listelerde aradı. Bazı ilçe halkı duvarda asılan listelerin kendilerine 29 Mart mahalli seçimlerini hatırlattığını dile getirdiler.

Duvarlara asılan isim listelerini bir utanç abidesi olduğunu dile getiren ve işsiz olarak yaşamını sürdürmeye çalışan 3 çocuk babası Cahit Karaca, "Ceylanpınar ilçesindeki işsizlik oranı had safhaya varmıştır. İlçemiz öyle bir yer ki, anlatılması bile bizleri üzüyor. İlçemizin bir tarafı Suriye, ilçenin topraklarının geri kalanı TİGEM tarafından kapatılmış. Ne bir işlek yolumuz, ne de bir sanayi kuruluşumuz var. İlçemizin tek gelir kaynağı TİGEM olunca, 198 işçi alımı için binlerce kişinin iş için başvurması ilçemizdeki işsizliğin ne boyutta olduğunu gözler önüne seriyor" dedi.

TİGEM'E ALINACAK İŞÇİLERİN İSİM LİSTELERİ DUVARLARA ASILDI
TİGEM'E ALINACAK İŞÇİLERİN İSİM LİSTELERİ DUVARLARA ASILDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 11:40:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?