5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Isınmak isterken öldüler

ŞANLIURFA'DA ZEHİRLENME

Şanlıurfa'da havanın soğuması ile birlikte zehirlenme olayları da meydana gelmeye başladı. Ceylanpınar ilçesinde iki işçi, sızan sentetik gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, olay Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde meydana geldi. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TİGEM) bağlı Ceylanpınar Gümüşsuyu İşletmesine yer altı suyu çıkaran bir sondaj firmasında çalışan Mustafa Ceylaner (40) ile Adem Kütüz (19) gece mesaisi sonrasında dinlenmek için arazide bulunan karavananın içerisine geçti. Burarda bulunan bir boya tenekesinin içerisine odun atan iki kişi ısınmaya çalıştı. İki işçi bir süre sonra uyumaya geçti. Boya tenekesinden sızan sentetik gazlar içeriye yayılınca, Mustafa Ceylaner (40) ile Adem Kütüz (19) zehirlenerek hayatını kaybetti.

Bu arada, sabah saatlerinde sondaj firmasında çalışan başka işçiler, firma yetkilileri karavananın yanına geldiklerinde kapıyı vurmaya başladı. İçeride ses duymayan şahıslar kapı açtıklarında korkunç manzara ile karşılaştılar. İki işçinin cansız bedenini gören işçiler, durumu ilk olarak firma yetkilileri ile jandarmaya bildirdi. Olay yerine kısa sürede jandarma ekipleri gönderildi.

Ceylanpınar Cumhuriyet Savcısı olay yerinde yaptığı incelemenin ardından iki işçinin ölüm sebebinin karbonmonoksit mi yoksa sentetik gazından zehirlendiğinin belirlenmesi için cenazeleri otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderileceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 16:27:03
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 01:26:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?