3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

İsmail'in cesedine hala ulaşılamadı

İSMAİL'İN CESEDİNE HALA ULAŞILAMADI

Şanlıurfa'da kendi kullandığı otomobil ile sulama kanalına uçan gencin cesedine ulaşılamadı. Kürtçe ağıtlar yakan gencin annesi oğlunun bulunmasını istedi.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Şanlıurfa'nın Çekçek köyünde meydana gelen olayda, 18 yaşındaki İsmail Demir, plakası belirlenemeyen otomobil ile Şanlıurfa merkezden köye gitmek isterken, direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine kanala uçtu. Olayı fark eden köylüler, genç çocuğu kurtarmak isterken, genç kanalın akıntısında kapılarak ortadan kayboldu. Olay yerine gelen sivil savunma ekiplerine bağlı su altı dalgıçları gece yarısına kadar suda arama yapmasına rağmen, genç çocuğun cesedine ulaşamamıştı. Bugün sabah saatlerinde Sivil Savunma ekiplerine bağlı dalgıçlar ile Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı sualtı dalgıçları iki ayrı yerde arama yaptı. Dalgıçların aramasına bütün köylüler de eşlik etti. Yaklaşık 10 kilometre de arama yapan dalgıçlar cesede ulaşamadı.

İsmail'in cesedinin Suriye tarafına geçtiği tahmin ediliyor. Arama çalışmalarına katılan İsmail Demir'in amcası oğlu İbrahim Demir, her yıl burada boğulma olayının olduğunu belirterek, "Her yıl burada rahat 10 kişi boğuluyor. Kanal boyunca tel örgü çekseler hiçbir şey olmaz. Buranın yolu yol değil. Yetkililerden ricamız, bu kanala tel örgü çekmeleri. Şuan ciğerimiz yanıyor, ama başka ailelerin ciğerleri yanmasın" dedi.

Öte yandan İsmail Demir'in evinde de feryat sesleri yükseldi. İsmail Demir'in annesi Radde Demir Kürtçe ağıtlar yakarak, oğlunun bulunmasını istedi. İsmail'den geriye sadece okulda çektirdiği hatıra fotoğrafı kaldı. Sualtı dalgıçları aramanın gece geç saatlere kadar sürdüreceğini belirtti.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürdürülüyor.

İSMAİL'İN CESEDİNE HALA ULAŞILAMADI
İSMAİL'İN CESEDİNE HALA ULAŞILAMADI
İSMAİL'İN CESEDİNE HALA ULAŞILAMADI
İSMAİL'İN CESEDİNE HALA ULAŞILAMADI
İSMAİL'İN CESEDİNE HALA ULAŞILAMADI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 13:41:01
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 20:17:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?