5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

İsot Ş.Urfalıların vazgeçilmezi oldu

Şanlıurfa'da çiğköfte, ciğer, lahmacun yapımında kullanılan ve bölge insanının, özellikle de kadınların mutfağının baş tacı olan ve Urfalı'nın vazgeçilmez damak zevki olan isot, tatlılardan, pastalardan, rujlardan sonra şimdi de künefeye kadar girdi.

Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik yerlerinden birisi olan Balıklıgöl yanındaki Fuat Usta'nın Gördüm Tattım Kuruyemiş isimli işletmenin sahibi Fatih Billurcu, farklı kullanım alanları bulunan isottan yeterince faydalanılmadığını söyledi.

Billurcu, müşterilerin hizmetine sundukları isotlu leblebinin çok tuttuğunu ve bu fikirle kabak çekirdeği, yer fıstığı, soya soslu-isotlu fıstık, isotlu leblebi gibi bir çok kuru yemişin imal edildiğini kaydetti.

Billurcu, "Şanlıurfa isotu her alanda herkesin hayatına girdi. Urfa isotu, tatlılardan, kuru yemişten, mutfak yemeğinden tutun her alanda vardır. Türkiye'nin en çok fıstık üretilen bölgesi olan Şanlıurfa fıstığını isotlu olarak yapanlar bile var. Yöneticilerimiz Şanlıurfa'nın sembolü olan fıstığa yeterli önemi vermedikleri için patentini Gaziantep'e kaptırdılar. Şanlıurfa'da neden her yıl fıstık şöleni yapılmasın?" dedi.

Şanlıurfa'da hemen hemen bir çok alanda insanların hayatına giren isot, Urfalılar kadar yabancıların da ilgisini çekiyor. Şanlıurfa'da daha önce de müşterilerine isotlu nargile sunan kafeteryalar dikkat çekmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 09:53:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?