5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

İsotlu dondurma serinletiyor

Şanlıurfa'da aşırı sıcak havadan bunalan vatandaşlar, dondurmayla serinliyor.

Şanlıurfa'da bir çok dondurmacı, müşteri çekmek amacıyla fıstıklı, isotlu, kakaolu dondurma yapıyor. Şanlıurfa'da 6 yıldan beri satılmakta olan isotlu ve fıstıklı dondurma satışları sıcakların yükselmesiyle arttı. İlde günde 35 ile 40 kilo arasında isotlu dondurma tüketiliyor.

Türkiye'de kendisinin bir ilki gerçekleştirdiğini ve isotun yaşamın her alanına girdiğini söyleyen dondurma ustası Said Karakaş, Kahramanmaraşlıların patatesli dondurma yapmasından esinlenerek, "Bende isotlu dondurmayı yaptım. Bundan 6 yıl önce isotlu dondurmayı Türkiye'de ilk kez ben yaptım. İsotlu dondurmanın kullanım hakkı patenti bana aittir. Diğer sade ve karışık dondurmalara nazaran isotlu dondurmaya talep daha çok. Kentte isotlu dondurmayı bir tek ben satıyorum. Çünkü bunun yapım ve satış hakkı bana aittir. Şanlıurfa deyince akla ilk gelen isottur. Ben de bu sebeple isotlu dondurma yaptım" diye konuştu.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, dondurma satışlarında artış olduğunu da kaydeden Karakaş, bu yıl dondurma tüketiminin geçmiş yıllara oranla fazla olacağını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 10:53:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?