5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

İsrail'e düdüklü tepki

Şanlıurfalı eğitimciler, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını ilginç bir yöntemle protesto etme kararı aldı.

Eğitimciler aldıkları karar gereği, saldırılar sona erene kadar her gün saat: 18:00'de sokakta 3 dakika boyunca düdük çalarak, ev ve işyerlerinin elektriklerini açıp kapatarak, saldırıları kınayacak.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'nun (KESK) aldığı karar gereği, Türkiye'deki üye öğretmenler, İsrail saldırırlını 3 dakika boyunca siren ve ışık kapama eylemi protesto edecek. Eğitim-Sen Şanlıurfa Şubesi üyesi eğitimciler, sendika binası önünde toplanarak saatlerin 18:00'i göstermesini bekledi.

Eylem saati geldiğinde yanlarında getirdikleri düdükleri çalarak protestoya başlayan eğitimciler, saldırıları kınadı. Sendika önünde düdüklü eylem devam ederken, sendika binasının da elektrikleri yanıp söndürüldü. ABD ve İsrail aleyhine slogan atan Eğitim-Sen'e üye öğretmenler, İsrail'in Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırıları protesto etti.

Slogan atan ve düdük çalan öğretmenler adına basın açıklaması yapan, Büro Emekçileri Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Emin Süzen, duydukları acının kelimelerde tarif edilmeyecek kadar derin olduğunu söyleyerek, "Hepimizin yüreği Gazze'de atıyor. Bu tarifsiz insanlık trajedisi karşısında öfkemizi zapt edemiyoruz. Bugün İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü katliamı durdurmak için herkes bir şeyler yapmalıdır. Bizler bu insanlık suçuna ortak olmak istemeyen herkesi katliam duruncaya kadar her gün saat tam 18.00'de 3 dakika süreyle Filistin için ses vermeye çağırıyoruz. Bağır, korna çal, siren çal, düdük çal. Evlerinde olanlar da ışıklarını yakıp söndürsün. İsrail'in bu katliam ve vahşeti duruncaya kadar bu eylemlere devam edeceğiz" dedi.

Basın açıklaması sonrasında kaldırımda 5 dakikalık oturma eylemi yapan öğretmenler, olaysız dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 11:15:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?