5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

İsrail'e protesto

Şanlıurfa'da öğle namazı sonrası toplanan grup, İsrail'in önceki akşam Filistin'e başlattığı kara harekatını dualarla protesto etti. İsrail'e lanet yağdıran grup, kara harekatını kınadı.
Şanlıurfa'da öğle namazı sonrasında Dergah çevresinde toplanan bir grup, İsrail'in önceki akşam Filistin'e gerçekleştirdiği kara harekatını Türkçe, Kürtçe ve Arapça sloganlarla protesto ederken, Filistinliler için dualar okundu. Tekbirler eşliğinde ABD ve İsrail aleyhine sloganlar atan grup, kara harekatını kınadı. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı mitingde, İsrail'in saldırısında feryat eden kadınlar ile hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının yanı sıra pankartlar açıldı. Grup içinde bir çocuk
üzerinde Arapça yazının bulunduğu maket füze ile İsrail'e lanet yağdırdı. İsrail'e lanet yağdıran Şanlıurfalı yüzlerce eylemci, tekbirler eşliğinde sık sık, İsrail ve ABD aleyhine sloganlar atarken, Filistinliler için de Kuran'dan ayetler okunarak dualar edildi.
İsrail ve ABD aleyhine Arapça, Türkçe ve Kürtçe slogan atan grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 18:01:00
Güncelleme :4 Ocak 2009 Pazar 18:11:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ARZU IP: 78.167.51.xxx Tarih : 5.01.2009 19:01:25

ALLAH BU ÖLEN ÇOCUKLARIN AHINI YERDE KOYMAYACAK