5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

İsrail'e tepkiler büyüyor

İsrail'in Gazze halkına yönelik gerçekleştirdiği saldırı sonrası İsrail'e tepkiler çığ gibi büyüyor. 

İsrail'in Filistin halkına yaptığı saldırıları kınayan sivil toplum örgütleri, saldırıların durdurulması için dünya devletlerinin devreye girmesini istiyor. 

Memur-Sen Adıyaman Temsilcisi Gaffari İzci, Filistin'e yapılan saldırıların Batı medeniyetinin gerçek yüzü olduğunu kaydederek, "Yıllardır Filistin'de tecrit politikası uygulayan, terörist eylemlere girişen İsrail, bir defa daha vahşi yüzünü göstermiştir. Filistin kapitalist Batı medeniyetinin gerçek yüzüdür. İsrail'in kadın ve çocuk demeden sivil halka yönelik olarak düzenlediği bu canice saldırıya Batılı ülkelerin sessiz kalmasını da anlamlı buluyor, onları bu tavırlarından dolayı suç ortağı olarak görüyoruz" dedi. 

Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi Mali Sekreteri Mehmet Nuri Çalışkan ise, sendika binasında yaptığı açıklamada Filistin'de yaşanan drama dikkat çekmek amacıyla kampanya başlatıldığını bildirdi. Çalışkan, "Filistin'e destek olmak ve Filistin'de yaşanan drama dikkat çekmek amacıyla bir kampanya başlattık. Yıllardır Filistin'de tecrit politikası uygulayan, terörist eylemlere girişen İsrail, bir defa daha vahşi yüzünü göstermiştir ve Gazze'de hedef gözetmeden yüzlerce masum insanı katletmiştir. Dünyanın tek terörist devleti olan İsrail'in bu kıyımı ilk değildir, son da olmayacaktır. ABD'nin hala terörist İsrail'i masum ve haklı göstermeye çalışarak Hamas'ı suçlaması; onların gerçek niyet ve yüzlerini ortaya koymaktadır. 

Dünya ülkelerinin, özellikle de Batılı devletlerin sus-pus olduğu, hatta desteklediği bu cinayetler karşısında tavrımızı belirlemek, yaşanan bu soykırıma dikkatleri çekmek ve orada tecrit edilen binlerce masum insana destek olmak amacıyla sendikamız tarafından bir kampanya başlattık. 

Sendikamızda bir hafta boyunca içilen her çay 50 YKr olacaktır. Sembolik olan bu kampanyada toplanacak paralar da Filistin'e gönderilecektir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 18:01:34
Güncelleme :28 Aralık 2008 Pazar 18:03:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?