5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

İşsiz ama yeşil kart alamıyor

Akçakale ilçesine bağlı Öncül köyünde ikamet eden Hüseyin Çildan adlı vatandaş, işsiz fakir ve muhtaç olduğu halde yeşil kart alamadığını iddia etti.

Yeşil kart için yaptığı 4 müracaattan 'Yasal limit geliri aşıldığı için yeşil kart başvurunuz uygun görülmemiştir' yanıtını aldığını öne süren Hüseyin Çildan, "Fakir ve muhtaç olduğumu bütün köylü bilir. Ayrıca yeşil karta ihtiyacım var. Eşim hasta ve ben sağlık giderlerini karşılayamıyorum. Geçen yıl sağlık güvencem olmadığı için eşime müdahale edemedik ve çocuğum anne karnında öldü. Bunu sebebi yeşil kartım olmadığı ve ekonomik sıkıntım olduğu için bu sorunla ile karşılaştım. Şimdi eşim yine hasta, ekonomik durumum kötü, yeşil kart çıkaramazsam korkarım ki aynı sorunla karşılaşacağım. Kaymakamla görüşmek istedim ancak bir türlü derdimi izah edemedim. Kaymakam bana, gençsin çalışabilirsin dedi, ben de iş olsun çalışırım dedim, ama bir sonuç çıkmadı. Benim durumumu en iyi bilen köy muhtarıdır" dedi.

Öncül Köyü Muhtarı Ali Kurt ise "Bahsedilen şahıs Hüseyin Çildan gerçekten köyümüzde oturup fakir ve muhtaç biridir. Yeşil kart için dört sefer müracaat ettiği halde yeşil kart alamadı. Muhtaç ve mağdur olduğu halde yeşil kart alamıyor. Yeşil kart alamamasının nedeni hiç mantıklı değil" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 11:15:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?