4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

İşsizler hücum etti!

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından alınacak 198 daimi işçi için İŞKUR Müdürlüğüne kayıt için gelen binlerce işsiz uzun kuyruklar oluşturdu.

Sabahın erken saatlerinde İŞKUR Müdürlüğü önüne gelen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. İzdihamın yaşanmadığı kuyrukta, küçük çaplı tartışmalar çıktı. Sabah saat 04.00'da İŞKUR Müdürlüğü önüne geldiğini belirten vatandaşlar, "Ceylanpınar TİGEM'e elaman alınacağını duyduk. Sabah 04.00'da İŞKUR Müdürlüğü önüne geldik. Halen sıra bekliyoruz halada beklemeye devam edeceğiz. Perişan durumdayız. Yaklaşık binlerce insan var burada. Gerçekten çok kötü bir durum. İşte sizin de gördüğünüz gibi Türkiye'nin işsizlik durumu ortada. Artık devletten bir kapı bekliyoruz" dedi.

İŞKUR Şanlıurfa Şube Müdürü Mahmut Kaya ise, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Ceylanpınar tarafından kendilerine 198 daimi elaman talep ettiklerini ifade ederek, "17 değişik meslekte talep aldık. Meyve üzüm bağı ile ilgili ağaç fidanlık işçisi, kaynakçı, tamirci, selektör ustası, iş makinesi operatörü, sıhhi tesisatçı, su pompacısı, tarım alet makineleri bakım onarımcısı, torna tezgahı operatörü, elektrikçi, oto elektrikçi, traktör sürücüsü ve beden işçisi mesleğinde talep aldık. Bazı taleplerimiz 25 kişiliktir, bazısı 83 kişilik, bazısı ise 3 veya 4 kişilik değişik sayıda talepler verildi. Vatandaşlara tavsiyemiz, bu soğukta beklemektense internet kullanabilenler internet üzerinden kayıt yaptırıp bu taleplere başvuru yapabilirler. Özellikle ilçelerden gelen vatandaşlara tavsiyemiz, boşu boşuna masraf edip buraya gelip sıra beklemesinler. Bazıları sabahın erken saatlerinde buraya gelip akşama kadar bekliyor ve işlemlerini yapmadan geri evine dönüyor. Vatandaşlara tavsiyemiz, internet üzerinden kayıt yaptırmalarını daha uygun buluyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 16:24:02
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 23:39:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?