5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

İşsizlere kayıt çağrısı

İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürü Vahap Toman, iş arayan vatandaşların öncelikle İŞKUR'a kayıt yaptırmaları çağrısında bulunarak, düzenli olarak da kayıtları kontrol etmelerini istedi.

Toman, yaptığı açıklamada, iş arayan işsizlerin bir an evvel İŞKUR'a kayıt yaptırmaları çağrısında bulunarak, "Düzenli olarak açık iş taleplerinin takip edilmesi gerekir. İşsizler açık iş taleplerini İŞKUR'un sitesinden bulabilecekleri gibi meslek edindirme, istihdam garantili kurslar ve meslek seçme aşamasında da İŞKUR yetkililerinden yardım alabilirler. İş arıyorsanız, kayıt yaptırın" dedi.

İşverenlerin işçi ihtiyaçlarını İŞKUR'a bildirmeleri halinde masraf alınmadan istedikleri nitelikte kalifiye elemanların kendilerine temin edileceğini söyleyen Toman, şöyle devam etti:

"Eğer istenilen nitelikte eleman bulunmaması durumunda ister kendisiyle ister mesleki eğitim kurumlarıyla işbirliği yapılarak, istenilen elemanın düzenlenecek kurslara eğitilerek kendilerine kazandırılacaktır. İş piyasası, aradığı kalifiyeli eleman sıkıntısını iş kurumu aracılığı ile karşılayabilir. Şayet aranan nitelikte eleman karşılanmaması halinde, iş piyasası talepleri göz önünde bulundurularak 1 ila 6 ay arası eğitimler verilerek, aranan nitelikte eleman yetiştirilerek, iş piyasasının aradığı özellikte elemanlar yetiştirilmektedir. Kursa alınan kursiyerlerin günlük cep harçlıkları İŞKUR tarafından karşılanmaktadır. Bu konuda daha detaylı bilgi almak isteyen işverenlerimizin kurumumuza başvurmaları halinde istenilen her türlü bilgi işverenlere verilecektir. Diğer yandan gerek iş arayanlar gerekse işçi arayanlar kurumumuza şahsen başvurabilir yada 'www.iskur.gov.tr' adresinden bilgi alabilirler."

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 13:16:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?