5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

İstanbul'a Viranşehirliler derneği açıldı

İstanbul Viranşehirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Fatih ilçesinde Akgün otelinin arkasında dört katlı hizmet binasının açılışını yaptı.

Açılış törenine, İstanbul Valisi Muammer Güler, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Viranşehir Kaymakamı Ögün Bahadır, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Kadıköy Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Canbaz, Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Naci Ayaz, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Süreyya Ensari, Eyüpnebi Belediye Başkanı Mustafa Çiftçi ile Şanlıurfalı dernek başkanları, Şanlıurfa Vakfı ile Mardinliler Vakfı temsilcileri ile Şanlıurfa ve Viranşehir başta olmak üzere Mersin, İzmit ve diğer çevre illerden çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış öncesinde Şanlıurfa'nın Viranşehir'den gelen folklor ekibi dakikalarca davul ve zurna eşliğinde halay çekti.

Daha sonra İstanbul Valisi Muammer Güler açılış kurdelesini Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan ile birlikte kesti. İstanbul Valisi Güler, açılış töreninde yaptığı konuşmada, 'Ayinesi iştir kişinin, lafına bakılmaz' sözünü hatırlatarak, "Bu veciz eseri meydana getiren Viranşehirli hemşehrilerimin büyük metropollerdeki toplumsal dayanışmanın en büyük örneğini oluşturduklarından kendilerine müteşekkirim. Zengini fakiri, bürokratı, iş adamı, hep beraber bu dernek binasını yaptılar. Bütün hemşehrilerin hizmetine sundular, bundan daha hayırlı bir iş olamaz" dedi.

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan ise "Şanlıurfa'nın en güzide ilçesi olan Viranşehir''in İstanbul'a göç eden insanların burada da birbirlerini birlik ve beraberlik içerisinde sayıp soruyorlar. Toplumsal dayanışmanın en güzel örneğini gösteriyorlar. Bu dernek binası artık İstanbul'daki adresimizdir. Dernek yönetim kurulu ve bütün Viranşehirlileri kutluyorum" diye konuştu.

Kurdele kesiminden sonra misafirlere içli pilav ve çiğköfte ikramı yapıldı. Törene yaklaşık iki bin misafir katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 11:53:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?