5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

İşte dehşetin ayrıntıları

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde Kejanlı Aşireti ile Keskin ailesinin mensupları arasında çıkan tartışmada gözaltına alınan 3 şahıs, Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken karşı tarafın silahlı saldırısına uğradı; 2 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre olay sabah saatlerinde İlçe Emniyet Müdürlüğü yakınında meydana geldi. Gönüllü koruculuk yaptığı öğrenilen Fevvaz Keskin, Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde, Kejanlı Aşireti'ne mensup Mehmet Timur, Nesih Bektaş ve Nasır Bektaş ile hastane bahçesinde yol verme meselesi yüzünden tartıştı. İddiaya göre, çıkan tartışmada Kejanlı Aşireti'nin üyesi 3 şahıs, gönüllü korucu F.K'yi darp etti. Polis korucuyu darp eden M.T, N.B ve N.B'yi gözaltına alarak, polis minibüsü ile Emniyet Müdürlüğü'ne getirdi. Emniyet Müdürlüğü'nde polis minibüsünden indirilen şahıslar, korucu F.K'nin yakınları tarafından silahlı saldırıya uğradı. Silahla vurulan gözaltındaki M.T ile N.B hayatını kaybederken, N.B ile adı öğrenilemeyen bir kişi ağır yaralandı.

Olay sonrası hayatını kaybedenlerin yakınları olan Kejanlı Aşireti üyeleri, olay yerine akın ederek, ortalığı savaş alanına çevirdi. Yaşanan olaylar için Şanlıurfa'dan destek olarak çok sayıda çevik kuvvet ekibi gönderildi. Polisin tüm uyarılarını dikkate almayan aşiret üyeleri, yoldaki 2 otomobil, 1 ev ile bir marketi ateşe verdiler. Alevler içerisinde kalan LPG'li bir otomobilin deposundaki gazın sıkışması sonucu yakıt tankında patlama meydana geldi. Polis yaşanan olayları durdurmak için defalarca havaya uyarı ateşi açtı. Ancak bunu pek dinlemeyen şahıslar, olay yerinde terör estirdi. Yaşanan olayları görüntülemek isteyen basın mensupları da şahısların saldırılarına maruz kalırken; İHA muhabiri Uğur Kuş da, saldırıya uğradı.

Çıkan olaylarda olayın meydana geldiği Cumhuriyet Caddesi adeta savaş alana dönerken; aralarında saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen bir şahsın da bulunduğu toplam 4 kişi gözaltına alındı.

Polis geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 18:53:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
A.Hamit TAŞ. IP: 88.229.110.xxx Tarih : 1.06.2009 22:17:17

Devlet artık buna dur demeli.koruculuk sistemi kaldırılmalı .ellerindeki silahlar alınmalıdır.serbest-serbest silah taşırlarsa, bu olayda olduğu gibi polisin elindeki tutukluyu vuracak kadar çılgınlık boyutuna vardırırlar işi.tekrar-tekrar söylüyoruz ; aramızda devletin silahlı güçlerinin dışında ,toplum içinde başka silahlı güçler görmek istemiyoruz.mardin katlimının ardından fazla bir zaman geçmedi.sahnede yine korucular var.yine benzer olaylar var.yarın bu tür olayların olmayacağının garantisini verebilirmi devlet?olaylar çığırından çıkmadan,el atılmalı, koruculuk sistemi gözden geçirilmelidir.mardin katliamında olduğu gibi devletin kendilerine verdiğ silahlar kullanılmişsa;o zaman,bu ölen insanların vebalı kimin veya kimlerin boynunda oalcak?Bölge insanlarımızda artık akıllanmalı biri diğerine yol vermedi diye,olayın bu boyutlara taşınması akılla mantıkla izah edilecek bir tarafı da yok bence.Bu tür olaylar,güneydoğunun imajını bozuyor.Bölgemiz bir vahşet ve dehşet bölgesi olarak anılmasın.ölenlere Allahtan rahmet.ailelerine  başsağlığı diliyorum.