5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

İşte Şanlıurfa sokakları!

Siirt'te izinsiz yapılan Nevruz kutlamalarında olaylar çıktı. Olaylarda 2'si polis 5 kişi yaralandı.

Siirt'te izinsiz yapılan Nevruz kutlamalarında çıkan olaylarda 2'si polis 5 kişi yaralanırken, Siirt Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın ve DTP'li Milletvekilleri arasında tartışma çıktı.

Kendisi ile tokalaşmak isteyen milletvekillerine tepki gösteren Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, "Çocuk katillerine terörist demeyenlerin elini sıkmam" dedi.

Siirt'te dünkü izinli Nevruz kutlamasına katılmayan Demokratik Toplum Partisi (DTP) üyeleri ve taraftarları kutlamaları bugün yapmak isteyince güvenlik güçleri ile grup arasında arbede yaşandı.

Çıkan olaylarda ilk belirlemelere göre 2 polisin kolu kırılırken, kimliği tesit edilemeyen 5 kişi hafif şekilde yaralandı. DTP Diyarbakır Milletvekilleri Akın Birdal, Aysel Tuğluk, Siirt Milletvekili Osman Özçelik ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Siirt Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın arasında 'Nevruz kutlamalarına izin verilmesi' konusunda tartışma yaşandı.

Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın'ın, yanına gelip kendisi ile tokalaşmak isteyen DTP'li Milletvekilleri ile tokalaşmayı reddetmesi üzerine sözlü tartışma yaşandı.

Milletvekillerinin ''Bizimle neden selamlaşmıyorsunuz. Elimizi uzattık ters tepme hakkınız yok'' demesi üzerine, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, "Ben terör örgütüne terör örgütü demeyenlerin, çocuk katilerine terör örgütü demeyenlerin elini sıkmam" diye konuştu.

Tartışmalı görüşmede hiçbir izinsiz gösteriye fırsat verilmeyeceğini ifade eden Emniyet Müdürü Aydın, "Oluşturulan karar komitesince kutlamalar için dün izin verilmişti. Omuz omuza kutlamak eğlenmek isteriz. Ama PKK terör örgütünün propagandasının yapılmasına da izin vermeyiz. Yapılması gereken basın açıklaması partiniz önünde yapılabilir. Valilik makamını kullanamam. Karar sayın Valimiz ve Siirt Başsavcılığı'nındır. Bunun haricinde hiçbir eyleme müsaademiz yoktur" dedi.

MİLLETVEKİLLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Nevruz alanında basın açıklamasının yapılmasına izin verilmemesi üzerine DTP İl binası önünde basın açıklaması yapan DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, ''Bayramların izinle yapılmasına gerek olmadığını'' belirterek, "Nevruz baharın, özgürlüklerin bayramıdır. Türkiye'nin her yerinde Nevruz Bayramı kutlanması maksadıyla mülki makamlara başvurduk. Aslında bayramların izinle yapılmasına gerek yok. Bizlerin ve sanatçıların diğer Nevruz programlarına katılıyor olması sebebiyle bugüne izin almak istedik.

Makama yapılan başvuruda bugün için izin verilmedi. Ben bir haftadır Vali Bey'i aramama rağmen benim telefonlarıma çıkmıyor. Sayın Emniyet Müdürü Siirt'i geren tutum içinde. Geçen gün mahalli ziyaretinden dönerken benim aracımı bağlamak istedi. Diğer Milletvekillerine böyle davranmıyor. Kasıtlı bir tutum var. Partimize ve halkımıza karşı, uzattığımız eli tutmaması da Parlamento üyesine karşı alınan tutumdur. Bir devlet memurunun bu hareketini kınıyoruz" şeklinde konuştu.

ŞANLIURFA'DA POLİS TAŞLANDI!

Şanlıurfa'da da, DTP ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalarında göstericiler polisi taşladı.

Haleplibahçe Direkli Alanı'nda organize edilen Nevruz kutlamalarına katılan ve yürüyüş yapan grup, terörist başı Öcalan lehine slogan attı. Şehitlik Parkı'nda güvenlik için bulunan polise taş atan grubu partililer ikna ederek alana tekrar götürdü.

Yaşanan taşlama olayı dolayısıyla polis panzerleri miting alanına hareket ederken, bazı partililerin panzerin önüne geçerek polislerin geri dönmesini istemesi dikkat çekti. Nevruz kutlamaları sürüyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 18:08:27
Güncelleme :22 Mart 2008 Cumartesi 18:55:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?