5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

İstiklal Marşı okuma yarışması

Şanlıurfa'da düzenlenen İstiklal Marşı'nı ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni En Güzel Okuma Yarışması'na katılan öğrenciler, duygulu anlar yaşadı.

Yunus Emre İMKB İlköğretim Okulu tarafından Şair Nabi Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışmaya Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Jandarma Alay Komutanı Fahri Cici, Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin'in yanı sıra yarışmaya katılacak öğrencilerin aileleri, çok sayıda öğretmen ve vatandaşlar katıldı. İstiklal Marşı'nı okurken duygulanan Sultan Türk isimli yarışmacı gözyaşlarını tutamadı. Yarışmayı izleyenler de duygulu ve heyecanlı anlar yaşadı. Toplam 12 öğrencinin katıldığı yarışmada öğretmenlerden oluşan jüri üyeleri İstiklal Marşı ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni en güzel okuyan öğrencileri seçti.

Yaklaşık 3 saat süren İstiklal Marşı okuma yarışmasında Viranşehir Atatürk İlköğretim Okulu'ndan Sultan Türk birinci, Yardımcı İlköğretim Okulu'ndan Zehra Atlan ikinci ve Ceylanpınar İlköğretim Okulu'ndan Yasemin Atlı üçüncü oldu. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okuyan öğrenciler arasından ÇEAŞ Anadolu Lisesi'nden Serkan Baltacı birinci, Şanlıurfa Lisesi'nden Sevgi Gamze Felek ikinci ve Şanlıurfa Kız Lisesi'nden Şükran Karakaş üçüncü seçildi.
Viranşehir Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Sultan Türk, "Çok mutluyum. Buralara gelebildiğim için sevinçliyim. Kazanacağıma emindim. Çünkü yarışmada İstiklal Marşı'nı içten okumak, o anı yaşamak gerekiyor. Ben de bunu sahnede yaptığımı düşünüyorum" dedi.

Atatürk'tün Gençliğe Hitabesi'ni okuma yarışmasında birinci olan ÇEAŞ Anadolu Lisesi öğrencisi Serkan Baltacı ise, "Öncelikle yarışmayı düzenleyen okula teşekkür ediyorum. Çünkü biz Atatürk'ün bıraktığı bir gençlik olarak Türkiye'yi ileriye taşımak istiyoruz. Ben yarışma sonuçları açıklanırken çok heyecanlıydım. Önce 'İkinci oldun' dediler, daha sonra dereceye giremediğimi söylediler ama birinci oldum, mutluyum" diye konuştu.

Yarışmada birinci olanlara tam Cumhuriyet altını, ikincilere yarım altın ve üçüncülere de çeyrek altın verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 16:17:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ŞEYHMUS TÜRK IP: 85.110.171.xxx Tarih : 14.03.2008 11:47:43

SULTANIN AĞABEYİ OLARAK BENDE YARIŞMADA ONU İZLİYORDUM İSTİKLAL MARŞINI OKURKEN DUYGULANDIM ,KIZKARDEŞİMİ YÜREKTEN KUTLAR HERZAMAN BAŞARILI OLMASINI DİLERİM.