5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

İtalyan heyeti Şanlıurfa'da

Çeşitli sivil toplum örgütleri temsilcilerinden oluşan İtalyan heyeti, bölgedeki sosyal, kültürel, siyasal ve ekonomik sorunları yerinde gözlemlemek amacıyla Şanlıurfa'ya geldi.


Heyet DTP Şanlıurfa İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. DTP Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Demir tarafından karşılanan heyet; bölgedeki siyasal, sosyal, kültürel, ekonomik, eğitim ve sağlık alandaki sorunların nedenlerini yerinde görmek amacıyla bölgeye geldiklerini ve kurumlardan fikir almak istediklerini ifade etti. Heyet bölgedeki seçim sonuçları, kadın cinayetlerinin nedenleri ve tarımsal alandaki gelişmelere ilişkin bilgi istedi.


Heyetin sorularını cevaplayan DTP Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Demir, özellikle bölgedeki tüm siyasi partilerin asker ve polislerle beraber AK Parti'ye destek vermesinden dolayı AK Parti'nin bölgede bir çıkış yaptığını öne sürdü. Demir, seçimlerde ekonomik nedenlerden dolayı seçmenlerin büyük bir kısmının bölgeyi terk ederek tarlalarda çalışmasından kaynaklı bir tablonun ortaya çıktığını iddia etti. Kadın cinayetlerinin sadece bölgede yaşanmadığını söyleyen Demir, bunun Türkiye'nin her yerinde var olan bir sorun olduğunu ve son bir kaç yıl içinde kadın kurumları ile beraber çeşitli sivil toplum örgütlerinin kadın cinayetlerini önlemek amacıyla harekete geçtiğini söyledi.


Öte yandan, heyet, GAP kapsamındaki alanlarda tarım çalışmalarının nasıl yürütüldüğünü, pamuk üretiminin halkın yaşamı üzerinde ne gibi değişiklikler yarattığını öğrenmek istediklerini belirtti. Heyet üyeleri, el sanatlarında ne gibi değişikliklerin yaşandığını gözlemek amacıyla Harran ve Birecik'e gideceklerini kaydetti.


İtalyan heyeti, ziyaret sonrasında bölgeden derledikleri tüm bilgileri kendi ülkelerinde basın açıklamaları ile duyuracaklarını ve sorunların çözümü için kendi hükümetlerini zorlayacaklarını belirtti. Heyetin Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Siirt gibi illerde de görüşmeler yapacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 17:34:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?