5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

İtfaiye'den acil durum broşürü

Şanlıurfa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yangın öncesinde, yangın sırasında ve yangın sonrasında yapılması gereken hususları anlatan bir broşür bastırdı.


Yangın ve yangın sınıflandırılmasının anlatıldığı broşürde, yangın söndürme prensipleri, yangın söndürme tüplerinin çeşitleri, yangına karşı korunma yolları, okulda, evlerde ve işyerlerinde olası bir yangına karşı müdahale yöntemleri hakkında önemli bilgiler yer alıyor.

Olası bir yangında aranması gereken ilk telefon numarası olan '110' yangın ihbar telefonunun yer aldığı broşürde, A,B,C ve D Sınıfı yangınların çeşitleri hakkında bilgi bulunuyor. Broşürde, korunma önlemlerinin alınmaması, bilgisizlik, ihmal, kazalar, sıçramalar, sabotaj ve doğa olayları yüzünden çıkan yangınlara karşı söndürme prensipleri de yer alıyor. Yangın söndürme tüplerinin çeşitleri hakkında da bilgilerin yer aldığı broşürde, ev ve işyeri gibi yerlerde yangın kontrolünün önemi anlatılıyor.
Ayrıca, Şanlıurfa Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından, 'Sivil Savunma Eğitimleri' kapsamında, belediye personellerine doğal afet konularından eğitimler verildi. Mayıs ayında düzenlenen eğitimlerde, ŞUSKİ, Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Mali Hizmetler Müdürlüğü personellerine, deprem öncesinde, deprem sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler anlatıldı.

..
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 16:56:08
Güncelleme :5 Haziran 2008 Perşembe 17:00:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?