5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

İzinsiz gösteri yapan 66 kişiye gözaltı

Terörist başı Abdullah Öcalan'ın doğum günü sebebiyle Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Ömerli köyüne gitmek isteyen grup, güvenlik güçlerini taş yağmuruna tutup, olay çıkardıkları belirlenen 46 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, terörist başı Öcalan'ın doğum yıldönümü için Diyarbakır, Şanlıurfa, Siirt ve Gaziantep'ten Halfeti ilçesine gitmek isteyen yaklaşık 2 bin kişilik grup, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde toplandıktan sonra otobanı kullanarak Halfeti ilcesine bağlı Ömerli köyüne gitmek isteyince Karataştepe mevkiinde güvenlik güçleri tarafından durdurulmuştu. Geçişlerine izin verilmeyen grup, yolu kesen askeri araçların yakınında toplanarak terörist başı Öcalan'ın posterlerini ve sözde Kürdistan bayrağı açmıştı. Güvenlik güçlerinin sadece bir aracın Halfeti ilçesine girişine izin verilmesine itiraz eden bir grup, güvenlik güçlerini taş yağmuruna tutmuş ve güvenlik güçleri de uyarı ateşinde bulunmuştu. 

İzin verilmeyen grup daha sonra geldikleri yerlere dönerken Şanlıurfa'nın Dağyanı mevkiinde jandarma tarafından durdurulup kimlik kontrolü yaptı. Yapılan kontroller sonucunda terörist başı Abdullah Öcalan posteri açan, terör örgütü PKK lehine slogan attığı iddia edilen toplam 46 kişinin jandarma tarafından gözaltına alındığı bildirildi.
Jandarmada sorguları süren 46 kişinin yarın savcılığa çıkarılması bekleniyor.

GÜNCELLEME:

Terörist başı Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlamasında polise taş attıkları ve Öcalan'ın posterlerini açtıkları iddiasıyla gözaltına alınanların sayısı 66'ya yükseldi. 

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'da terörist başı Öcalan'ın doğum yıldönümü için Halfeti ilçesine giderken polisi taş yağmuruna tutan, terör örgütü ve terörist başı Öcalan lehine slogan attıkları iddiasıyla merkeze bağlı Dağyanı köyü yakınlarında 46, Suruç ilçesinde 10, Birecik ilçesinde 10 kişi olmak üzere toplam 66 kişi gözaltına alındı. 

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği ve Suruç ilçesinde gözaltına alınan 10 kişinin adli makamlara sevk edildiği öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2007 Perşembe 15:53:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?