5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

İzmir'e uçurmaya Pegasus da talip

Güneydoğu Anadolu Projesinin merkezi Şanlıurfa'dan İzmir'e ve İzmir'den Şanlıurfa'ya GAP Uluslararası Havaalanından tarifeli uçuşlar sağlamak için Pegasus firmasının yetkileri Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E.Sabri Ertekin'i ziyaret etti.

Yaklaşık 12 bin kişinin ayda kara ve hava yoluyla İzmir'e gidiş geliş yaptığı Şanlıurfa'da, potansiyeli fark eden Pegasus firması Şanlıurfalıları İzmir'e uçurmaya talip oldu. Pegasus firmasından Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Gürol Yüksel ve Tarifeli Uçuşlar Satış Direktörü Güliz Öztürk, Şanlıurfa'ya gelerek ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin ile görüştü.

Görüşmelerde ŞUTSO Başkan Yardımcısı Cem Göncü ile Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya da hazır bulundu. ŞUTSO Başkanı Ertekin, Pegasus'un yetkilileriyle yaptığı görüşmede çevre illerin doluluk oranı ve fiyat listelerinden hareketle çeşitli tekliflerde bulundu. Pegasus yetkililerine uçuş saatleri önerilerinde de bulunan Ertekin'in, Haziran ayının sonuna kadar mümkünse hatta daha kısa süre içerisinde tarifeli uçuş seferlerine başlamalarını iletti. Pegasus yetkilisi Öztürk ve Yüksel, Şanlıurfalıları İzmir'e daha ucuza uçurmak için aldıkları teklifi değerlendireceklerini açıkladılar.

Şanlıurfa-İzmir ve İzmir-Şanlıurfa uçuşları için yürütülen ikili görüşmede teklif edilen uçuş saatleri, uçuş günleri, ortalama uçuş fiyatlarını değerlendiremeye alacak olan PegAsus havayolları firması, ŞUTSO Başkanı Ertekin'e en kısa zamanda döneceğini bildirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 23:10:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?