5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Jandarma komandolar yemin etti

Şanlıurfa'da bulunan Atatürk Barajı Jandarma Komando Karakol Komutanlığı'nda 323. dönem jandarma erlerin yemin töreni gerçekleştirildi.

Yemin törenine Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Şükrü Cumhur, Bozova Kaymakamı ve İl Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Özel, Şanlıurfa Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Yücetepe ile kısa dönem erlerin aileleri katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, kısa dönem erlerin yemin etmesiyle devam etti. Kısa dönem Jandarma Er Serdar Türe'nin günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmasının ardından Vali Yusuf Yavaşcan, birliğe ilk katılan Jandarma Onbaşı Er Mükremin Can'a hediye verdi.

Törende bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şükrü Cumhur, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin saflarına katılan her Türk genci temel askerlik eğitimine müteakip, ay yıldızlı bayrağımız ve silah üzerine el basıp kutsal askerlik görevine başlar. Kutsal görevini yapmak için bize emanet ettiğiniz yiğit evlatlarınız temel askerlik eğitimini tamamlayıp, jandarma teşkilatının birer mensubu olarak karşınızda sarsılmaz bir irade ile dimdik durmaktadır" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Yusuf Yavaşcan silah sergisini ve askerlerin kaldığı koğuşu gezdi. Program tören geçişi ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 18:28:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?