5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Jandarmadan 'Balık' operasyonu

Şanlıurfa'da jandarma tarafından son yılların en büyük operasyonu gerçekleştirilerek, 15 kişilik suç örgütü şebekesinin çökertildiği bildirildi. 

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; Siverek, Hilvan ve Viranşehir ilçeleri ile Adıyaman ve Mersin illerinde F.E. ile K.K. liderliğindeki suç örgütü tarafından organize şekilde silah, mühimmat ve uyuşturucu madde kaçakçılığı yaptığına dair bilgiler elde edildi. 

Suç örgütüne yönelik yaklaşık 10 ay süren çalışmalar sonucunda Şanlıurfa, Mersin ve Adıyaman bağlantıları ortaya çıkarılarak 19 ayrı adrese eş zamanlı bir operasyon gerçekleştirildi. "Balık" adı verilen operasyonda 1 adet Kaleşnikof marka piyade tüfeği, 15 adet Kaleşnikof marka piyade tüfeği fişeği, 2 adet kuru sıkı tabanca, 1 adet tabanca namlusu, 10 kilo 50 gram kubar esrar ve 355 gram toz esrar ele geçirildi. 

Olayla ilgili olarak 15 kişi gözaltına alınırken, 2 kişinin ise firarda olduğu öğrenildi. 2 kişiyi yakalama çalışmaları sürdürülüyor. Yetkililer, suç örgütlerine yönelik çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2007 Cuma 11:45:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?