5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Japon heyeti Şanlıurfa'da

Japonyanın Osaka kentinde inşaat sektöründe hizmet veren IDR, ZECS, KENSHO Holding Yönetim Kurulu başkanları ve üyelerinden oluşan 8 kişilik bir heyet, yatırım amaçlı görüşmeler yapmak üzere Şanlıurfa'ya geldi.


Şanlıurfalı olan ve uzun süredir Japonya'da yaşayan İstanbul Trade Co. Ltd. Şirketi Yönetim Kurulu 2. Başkanı Mahmut Demir'in başkanlığında, BELSAN A.Ş.'nin daveti üzerine Şanlıurfa'ya gelen Japon heyet, BELSAN A.Ş. Genel Müdürü Cengiz Konur ile birlikte Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'yı makamında ziyaret etti.

Başkan Fakıbaba, Japon heyete Şanlıurfa hakkında bilgi verdi. Fakıbaba, "Japon heyeti, kentimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Heyetle birlikte 2 gün süreyle ortaklaşa yürütebileceğimiz projeleri konuştuk. Özellikle toplu konut, otogar, kentsel dönüşüm gibi dev projelerde bir arada çalışabileceğimiz aktardık. Onlar da bize olumlu yanıt verdi. İlerleyen günlerde ciddi anlamda masaya oturup protokol imzalayabiliriz. Şanlıurfa bilindiği gibi bir yükseliş treninde ancak kentimiz işsizlik sorununu ciddi anlamda yaşayan illerin başında gelmektedir. Bu tür sorunları ortadan kaldırmanın tek yolu yatırımcıları kentimize davet etmek ve yatırım yapmalarını sağlamaktır" dedi.


Heyet daha sonra havayolu ile kentten ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 16:42:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?