5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Japon öğretmen künefeyi öğreniyor

Japonya'nın Osaka şehrinden Türkiye'ye turist olarak gelen Reiko Kınugawa, Şanlıurfa'da bir lokantada künefe yapmayı öğreniyor.

Şanlıurfa'da, 5 gün önce yemekleri ve tatlıları ile ünlü Gülhan Lokantası'na gelen 30 yaşındaki Japon turist Reiko Kınugawa, lokantada yediği künefeyi çok beğendi. Öğretmen olduğu öğrenilen Japon turist, künefe yapmayı öğrenmeye karar verdi. Bunun için Türkçe de öğrenmeye başlayan genç öğretmen Kınugawa, zaman kaybetmeden ocağın başına geçip, künefe hazırlamaya başladı. Türkiye'de uzun süre kalmayı düşünen ve lokantanın neşe kaynağı olan genç Japon'un adını söyleyemeyen lokanta personeli, Reiko Kınugawa'nın adını "Fatma" koydu. Ustasından künefe dersi alan Japon öğrenmen şimdilik künefeyi öğrenmeye başladı.

Osaka'dan gelerek Şanlıurfa'da künefe yapmayı öğrenen genç öğretmen Reiko Kınugawa, yarım yamalak bildiği Türkçe'si ile künefenin çok zor olmasına rağmen öğrendiğini kaydederek, "Künefe yapmak çok zor, ama ben öğrendim. Künefe güzel çok güzel" dedi.

Lokantada künefe ustalığı yapan Mehmet Gümüşkolan ise, Japon misafirin Şanlıurfa'yı gezmeye geldiğini ifade ederek, "Burada yemek yedi ve buradaki arkadaşlarımızla sohbet etti. Burada künefe gördü ve merak ederek sordu.

Tadına baktığında çok güzel dedi ve bize öğrenmek istediğini söyledi. Biz de müdürlerimizle görüştük ve burada kendisine künefe öğretmeye başladık. 4-5 gündür burada künefe yapmayı aşağı yukarı öğrendi. Kendisiyle anlaşabiliyoruz. Kendisi bizi rahatlıkla anlıyor. Şuanda rahatlıkla yapabiliyor künefeyi" diye konuştu.

Daha önce yine aynı lokantaya, sadece lahmacun yapmayı öğrenmek için Japonya'dan bir turist gelmişti. O turistin adını da 'Ayşe' koyan lokanta personeli, Türklere has tatlı geleneğini Japonlara aşılamayı amaçlıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 12:39:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?