5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Joker operasyonu: 83 gözaltı

Şanlıurfa'da okuma-yazması olmayanlara sahte diploma düzenleyip Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı'na sahte belgeyle başkasını soktuğu tespit edilen 83 kişi yakalandı.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sahte ehliyet çetesine yönelik "Joker" adı verilen operasyon düzenledi. Okuma-yazması dahi olmayan şahıslara sahte belge düzenleyip sürücü kursu sınavlarında da yerine sahte belgeyle başka şahıslarını soktukları tespit edilen çete çökertildi. Şanlıurfa merkezde 19 okulda yapılan eş zamanlı operasyonda aralarında sürücü kursu yöneticileri ile bayanların da bulunduğu 83 kişi yakalandı. "Resmi evrakta sahtekarlık, sürücü kursu sınavlarında başkasının yerine adam sokmak" suçlarından gözaltına alınan şahısların sorgularının devam ettiği bildirildi.

Jandarma ekipleri, ayrıca Hilvan ilçesinde de operasyon düzenledi. 1 ilçe ve Şanlıurfa'da toplam 19 okulda yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 83 kişinin jandarmada sorguları sürüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 16:03:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Botan Evin IP: 88.225.214.xxx Tarih : 15.02.2009 10:36:53

BU ADAMLARI BIRAKIN...SUÇLARI  YOK  BENCE  NE  YAPMIŞLARKİ... NE YAPTILARSA AİLELERİNİ SEFİLLİKTEN KURTARMAK İÇİN YAPTILAR...'''