5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kabak tadı veren karpuz elde kaldı

Adana ve Ceyhan karpuzunun bu yıl Şanlıurfa'da beklenilen ilgiyi görmemesi, yerli üreticileri de düşündürüyor. Karpuz fiyatının yüksek olmasından yakınan vatandaş, karpuzun tat vermediğini söylüyor.

Şanlıurfa'da 2007 yılında 8 bin hektar alanda yaklaşık 371 bin 70 ton karpuz yetiştirilirken, bu yılki karpuzun tat vermediği belirtildi. Üreticiler, geçen yıl ürettikleri karpuzdan istedikleri verimi alamadıkları için çoğunu çöpe attıklarını kaydetti.

Bu yıl da emeklerinin boşa gitmesini istemeyen bazı karpuz satıcıları, "Adana ve Ceyhan karpuzları bu yıl üreticiye fazla tat vermedi. Karpuzun kilosu perakende 35 YKr'den satılıyor. Yerli karpuz ise 30 YKr'den alıcı buluyor. Sattığımız karpuzlar tüketiciyi memnun etmiyor. Karpuzun tadının iyi olmadığını belirterek zaman zaman geri getiriyorlar" dediler.

Bu yıl üretilen karpuzların rengi ve tadının iyi olmadığını kaydeden Şanlıurfalılar ise, "Ceyhan karpuzunun tadı bu yıl ekşimsidir. Yerli karpuza da fazla su verildiği için büyük oluyor ama rengi ve tadı iyi olmuyor. Yani bu yıl karpuz tat vermedi" diye konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 10:43:28
Güncelleme :16 Temmuz 2008 Çarşamba 10:48:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?