4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Kaçak akaryakıt baskını

ŞANLIURFA'DA AKARYAKIT OPERASYONU

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Jandarma sorumluluk bölgesinde akaryakıt kaçakçılığı ve satışı yaptığı tespit edilen akaryakıt istasyonlarına yönelik operasyon düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre, Akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele kapsamında Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde, bazı akaryakıt istasyonlarının gizli düzenekler kurarak kaçak akaryakıt satışı yaptıkları ve haksız kazanç elde ettikleri tespit etti.

Şanlıurfa-Gaziantep karayolu üzerinde gizli düzenekler kullanarak kaçak akaryakıt satışı yaptığı tespit edilen bir akaryakıt istasyonuna yönelik operasyon yapıldı. Operasyon sonucunda 4 adet gizli akaryakıt tankı, kaçak ve yasal akaryakıtı ayırmaya yarayan 2 adet uzaktan kumandalı elektrikli vana düzeneği, kaçak akaryakıtın naklini sağlayan 1 adet dinamo, 2 bin 570 litre kaçak motorin ve 1 adet akaryakıt tankeri içersinde kaçak akaryakıt yapımında kullanılan 9 bin 670 kilogram bitkisel yağ ele geçirildi. Jandarma, olayla ilgisi bulunan ve ismi açıklanmayan 2 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslardan birisi tutuklanırken, bir kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu arada, akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele kapsamında 2010 yılı içersinde yapılan operasyonlar neticesinde toplam 275 bin litre kaçak akaryakıt, 100 bin litre kaçak akaryakıt yapımında kullanılan yağ ve solvent maddeleri ile beraber çok sayıda gizli düzenek ele geçirildiği bildirildi.

ŞANLIURFA'DA AKARYAKIT OPERASYONU
ŞANLIURFA'DA AKARYAKIT OPERASYONU
ŞANLIURFA'DA AKARYAKIT OPERASYONU
ŞANLIURFA'DA AKARYAKIT OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 14:55:03
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 16:08:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?