5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kaçak elektiğe karşı ağır önlemler

Şanlıurfa'da kaçak elektrik kullanımı masaya yatırıldı. TEDAŞ Şanlıurfa İl Müdürü Mehmet Unsu, kaçak elektriğin kullanıldığı iler arasında Şanlıurfa'nın Türkiye'de ilk 5 arasına girdiğini belirterek, kaçak elektrik kullanımının yüzde 62'lerde olduğunu belirtti. 

Şanlıurfa'da yapılan İl Koordinasyon toplantısında gündeme kaçak elektrik kullanımı damgasını vurdu. TEDAŞ İl Müdürü Mehmet Unsu, Şanlıurfa'da kaçak elektrik kullanımının yüzde 62'lere vardığını belirterek, "Dünya standartlarında böyle bir şey yok. Yatırım olarak Türkiye'nin en iyi 10 ili arasındayız. Halkımızın bilgilendirilmesi lazım. Kaçak elektrik kullananlar sıkıntıları ve sakıncalarını bilmiyorlar. Kaçak elektrik kullanan bir kişinin çocukları devlet dairelerinde görev alamayacak. Türk Ceza Kanunu'nun 142. maddesine göre, kaçak elektrik kullanan bir kişi 2 ile 5 yıl arasında ceza alır. Suç işlediği için çocukları ileride çok büyük sıkıntı yaşayacaklar. Bu mesele TEDAŞ meselesinden çıktı. Devlet meselesi oldu. Ne kadar yatırım yaparsak yapalım, ne kadar bakım yaparsak yapalım, kaçak elektriğin önüne geçemezsek arızalar devam eder. Enerji kullanımında İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra en çok elektrik kullanan dördüncü il durumundayız. Tarımsal sulamada çok elektrik kullanıyoruz. Kaçak kullanıldığı sürece arızalar sürecektir. 1 milyon kilometre hattım var. Hepsi şebeke altında olamaz. Bu çok masraflıdır" dedi. 

Bu arada, bir esnaf ise trafonun yetersiz olduğunu söyledi. Vatandaşlar da sık sık kesilen elektriklerin kaçak elektrikten alt yapı sorunlarından ve trafoların yetersiz olduğundan dolayı kaynaklandığını belirtti.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2007 Cuma 11:46:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali aslan IP: 88.247.247.xxx Tarih : 23.02.2007 16:56:33
7 Peyganberin geçtiği bu mübarek şehrin söde müslüman olan, bu hırsızlığı yapanlar, kamu malının hırsızlığının şahsi mala karşı olan hırsızlıktan, 72.000.000 kat fazla günah olduğunu bilmezlermi acaba. Allah ıslah etsin ama bu cehaletin müsebbipleri de kendilerini ancak arasat'ta bulurlar heralde.Aynı zamanda dinimizede kötü not verilmesine neden olan bu güruhu lanetlemekten başka şey diyemiyorum.