5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kaçak göçmen operasyonu

Türkiye'ye yasa dışı yollarla giriş yaptıkları tespit edilen Pakistan, Bangladeş ve Afganistan uyruklu 56 kaçak göçmen yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, daha iyi bir yaşam için ülkelerini terk ederek Türkiye üzerinden Yunanistan'a gitmek isteyen, aralarında 12 yaşındaki çocukların da bulunduğu 6 Pakistan, 13 Bangladeş ve 37 Afganistan uyruklu 56 kaçak göçmen, Şanlıurfa merkeze bağlı Akziyaret köyünde jandarma ekiplerince yakalandı.

Hüsamettin K. (62) yönetimindeki 13 DA 443 plakalı kamyon ile Van'dan geldikleri ileri sürülen 56 kaçak göçmen, Şanlıurfa-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan merkeze bağlı Akziyaret köyünden geçerken ihbar üzerine yolda tedbir alan jandarma tarafından durduruldu. Jandarma ekipleri, kamyonun kasasında yapılan aramada 56 kaçak göçmen ile karşılaştı. Kamyon kasasından indirilen kaçak göçmenler gözaltına alınarak Akziyaret Jandarma Karakolu'na götürüldü.

Bu arada, jandarmanın gözaltına aldığı şoför Hüsamettin K., ifadesinde kaçak göçmenleri Bitlis ilinden 20 YTL karşılığında alarak Gaziantep iline götürdüğünü öne sürdü. Yakalanan mülteciler ise şoförü yalanlayarak kamyonla Van'dan Şanlıurfa'ya geldiklerini, yakalanmamaları halinde İstanbul'a, oradan da Yunanistan'a geçeceklerini ileri sürdü. Kaçak göçmenler ayrıca, kişi başı 8 bin dolar karşılığında Yunanistan'a gideceklerini ve Yunanistan'a yakalanmadan geçmeleri halinde paranın aileleri tarafından orada verileceğini iddia etti.

Öte yandan gözaltında tutulan birçok kaçak göçmenin pasaportunun sahte olduğu tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2007 Cumartesi 16:28:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?