30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Kaçak hayvana geçit yok

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Şanlıurfa polisi midibüs ve minibüs içerisinde didik didik kaçak kurbanlık koyun aradı. Şanlıurfa Bölge Trafik Şube ekipleri Şanlıurfa’nın 4 ayrı yerde kontrol noktası oluşturdu.

Çevre il ve ilçelerden gelen midibüs, minibüs, kamyon ve kamyonetler tek tek durduruldu. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde yapılan kontrollerde kaçak, veteriner hekim raporu bulunmayan ve menşei şahadetnamesiz kurbanlık koyun arandı. Çoğunlukta kurbanlık koçların midibüs ve minibüslerde insanlarla birlikte taşındığını gören polisler, toplam 45 araçta kontrol yaptı.

Şanlıurfa’da 4 ayrı noktada 45 araçta yapılan kontrollerde 10 araca Şanlıurfa Bölge Trafik Şube ekipleri, Trafik Kanunu’na aykırı yolcu taşıdıkları için toplam 900 YTL (900 milyon TL ) ceza keserken, Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri de kaçak hayvan taşıdıkları gerekçesiyle sürücülere bin 500 lira (1 milyar 500 milyon TL) ceza uyguladı. Araçlar trafikten men edilirken, ayrıca hayvan sahiplerine de 2 bin 300 YTL (2 milyar 300 milyon TL) ceza verildi. İnsanların hayvanlarla yolculuk yaptığını gören polisler, gördüklerine şaşırdı. Koyunlar, polis karakoluna götürürlerken, bir grup polis de hayvanların bulunduğu araçta yolculuk yapmak zorunda kaldı.

Bu arada, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürü Nurettin Gökduman, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kaçak hırsızlık malların girişini önlemek amacıyla kentin 4 ana girişinde kontrol noktası oluşturduklarını belirterek, "Menşei Şahadetname, veteriner raporu olmayan hayvanlar kent girişine ve transit geçişlere izin verilmiyor. Aranan belgelerin olmayan koyunlar Tarım İl Müdürlüğü yetkililere teslim ediliyor. Yaklaşık 45 araçta kontrol yapıldı ve 10 araç hakkında yasal işlem yapılarak trafikten men edildi" dedi.

Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü Veteriner Hekim Mehmet Kılınç ise, veteriner hekim raporu ve Menşei Şahadetnamesi bulunmayan hayvan sahiplerine 2 bin 300 YTL (2 milyar 300 milyon lira) para cezası kesildiğini belirtti. Kesilen para cezaları hayvan maliyetinden çok, bulaşıcı hastalıkların önüne geçilmesi içindir. Biz bu açıdan yaklaşmaktayız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2005 Cuma 16:18:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?