5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kaçak kömürlere dikkat

Şanlıurfa Oduncular ve Kömürcüler Odası Başkanı Hadip Öge, yaklaşan kış öncesi vatandaşları kaçak kömür almamaları konusunda uyardı.


Şanlıurfa Oduncular ve Kömürcüler Odası Başkanı Hadip Öge, "Şanlıurfa'ya gelen kaçak kömüre dikkat edilmesi gerekir. Şehir içerisinde bulunan köşe başlarında, ruhsatsız satılan kalitesiz ve izinsiz kömürler çevreye zarar veriyor. Bu tür kömürlerin kente sokulmaması için Çevre Müdürlüğü gereken önlemi almalıdır. Maliye ruhsatsız çalışan esnafı denetlemelidir. Oysaki esnafımızın sitede satılan, kömürcülerin yeri bellidir. O yüzden Urfalı hemşehrilerimize kışlık yakacak ihtiyaçlarını Oduncular ve Kömürcüler sitesinden almalarını tavsiye ediyorum” dedi.


Geçen yıl Şanlıurfa'ya 20 bin ton kaçak kömür girişi yapıldığını iddia eden Öge, “Bu devletimize zarardır, Bizim sattığımız faturalı kömür ile kaçak kömür arasında fiyat farkı yoktur. Hatta bizde kömür daha kaliteli ve ucuzdur. Kaçak kömürler hem kalitesiz hem pahalıdır. Vatandaşlarımızın bu tür konulara dikkat etmelidir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 11:38:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?