5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kaçak rehberlere geçit yok

ŞANLIURFA'DA KAÇAK REHBER DENETİMİ

Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü başkanlığındaki ekiplerce, kaçak tur faaliyetleri ile kaçak rehberliğin engellenmesi amacıyla denetimler yapıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız; denetimlerde, işletme belgesiz olarak faaliyet gösteren kaçak acenteleri, kokartsız rehberleri, gerekli evrakları taşımayan, TÜRSAB plakası takmayan ve gerekli işlemleri yerine getirmediği belirlenen şirketler hakkında yasal işlemlerin yapıldığını söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız, yapılan denetimlerde tespit edilen bu tür durumların Bakanlığa, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğine, gerekli hallerde Cumhuriyet Savcılığı'na bildirildiğini belirtti.

Denetimlerin yol ve ören yerlerinde yapıldığını aktaran Yıldız, kaçak acenteler ve kaçak rehberlerce yapılan turlarda ortaya çıkabilecek memnuniyetsizlikleri gidermek için çalıştıklarını belirterek, "Bu yüzden amacımız turistik faaliyetlerin yasal mevzuata uygun olarak yapılması, memleketimizi ziyaret eden yerli yabancı misafirlerimizin huzurlu ve güvenli bir şekilde seyahatlerini gerçekleştirerek tatillerinde sıkıntı çekmemesi gerekir. İlimizi ziyaret edenlerin daha iyi, daha güvenli seyahat etmelerini sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 10:06:05
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 11:15:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?