30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Kaçak silahta Irak şüphesi

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nce yapılan operasyonda, 28 adet tabanca ve 56 adet şarjör ele geçirildi. Silahların, Irak geçici hükümetinin asker ve polislerine dağıttığı silahlar olduğu belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, biri istihbaratı değerlendiren Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Mardin yolu üzerinde Yusuf O. yönetimindeki 34 SL 572 plakalı TIR’ı durdurdu. Araçta yapılan aramada, kupanın altındaki motor hava filtresi içerisinde zula tabir edilen gizli bölmede 24 adet Glock marka 9 mm çaplı tabanca, 3 adet Beratta marka 9 mm çaplı tabanca, 1 adet 14’lü tabir edilen Browning marka tabanca olmak üzere toplam 28 adet tabanca ile 56 adet çeşitli tabancalara ait şarjörler ele geçirdi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü yetkilileri, ele geçirilen silahların Irak geçici hükümeti tarafından polis ve askerlere dağıttığı silahlar olduğunu ifade etti.

Bu arada, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2004 yılında yapılan operasyonlarda, Irak’tan Türkiye’ye getirildikleri belirlenen 3 adet Uzi marka suikast silahı, 10 adet uzun namlulu Kaleşnikof marka silah, 299 adet çeşitli markalarda tabanca, 387 şarjör ve 11 bin 547 adet mermi ele geçirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2005 Pazartesi 14:09:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?