5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kaçan ailesinin dramı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bacak kısmında oluşan amansız hastalıktan dolayı ayakta kalma mücadelesi veren küçük Zeynep, yardım eli bekliyor.

Zeynep'in ailesi, kızının yakalandığı hastalığın Türkiye'de sadece 20 kişide olduğunu söyledi. Doktorlar hastalığın tıp dilinde Klippel-Trennunaf Sendromu olduğunu belirtti.

Viranşehir'in Evrenpaşa Mahallesi'nde ikamet eden Kaçan Ailesi'nin 8 yaşındaki kızı Zeynep, doğuştan ayağında oluşan yaralardan dolayı yürüyemez, ayakkabı giyemez halle geldi.

Çay ocağında çalışan baba Yunus Kaçan, maddi durumları iyi olmadığı için çocuğuna tedavi yaptıramadığını söyledi. Çocuğunu doktora götüren baba kaçan küçük Zeynep'in ayak ve bacak bölgesinde oluşan amansız hastalığın Türkiye'de sadece 20 kişide olduğunu söyledi.

Kızının arkadaşları arasına çıkamadığını söyleyen baba Yunus Kaçan, "Okulda kızımla dalga geçiyorlar. Bu Zeynep'i de beni de çok rencide ediyor. Kızımın bu hastalığa yakalandığından buyana annesiyle geceleri uyuyamaz olduk. Evimiz kira, bende bir çay ocağında çalışıyorum. Aldığım yevmiye ile kızımı Adana Balcalı Hastanesi'ne götürdüm. Doktor bize bu hastalığın Türkiye de 20 kişide olduğunu ifade etti. Git gide umutlarımız tükeniyor. Evimin geçimini yapamazken bu hastalığın tedavinse verecek param yok. Yetkilerden, hayırseverlerden yardım bekliyorum. Bir an önce bize yardım etsinler. Kızımda artık arkadaşlarının yanında onlar gibi oynamak koşmak istiyor" dedi.

Zeynep Kaçan, okulda çok başarılı bir öğrenci olduğu ve her karne dağıtımında takdir teşekkür aldığı öğrenildi. Doktorlar bu hastalığın tedavisi Anakara'da mümkün olduğunu baba Yunus Kaçana söyledi. Evin geçimini bile sağlayamayan baba, kızının durumu karşısında çaresiz kaldı. Her ay dernekler tarafından gıda yardımlarını geldiğini söyleyen baba Yunus Kaçan, umutlarının tükendiğini söyledi.

Küçük kız Zeynep ise birilerinin yardımını beklediğini ve bir an önce iyileşmek istediğini söyledi. Bu arada, doktorlar küçük kızın hastalığının tıp dilinde Klippel-Trennunaf Sendromu olduğunu söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2009 Cuma 11:55:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?