4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Kaçırdıkları kız erkek çıktı!

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Kumçeşme köyü Üç Adam mezrasında Bedriye G.'nin, kızının köy korucuları tarafından zorla kaçırıldığı iddiası üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, 7 korucuyu yakaladı. 17 yaşında olan kız, Savcılığa kendi isteği ile kaçtığını söyledi. Genç kızın kimlik kontrolünde yapılan incelemede ise, isminin erkek olarak kayıtlara geçtiği ortaya çıktı.

Viranşehir Cumhuriyet Savcılığına götürülen E.G., ifadesinde "Benim adım E.G.'dir Ancak nüfus kaydımda karışıklık var. Nüfus kaydımda adım Emre ve cinsiyetim de erkek olarak gözüküyor. Annem Bedriye G. nüfus kaydının 5. sırasında kayıtlı olarak gözüken 33128326288 TC kimlik numaralı E.G. benim. Bundan yaklaşık üç dört yıl önce babam vefat edince annem ve kardeşlerimle birlikte Üç Adam mezrasında yaşamaya devam ettik. Bundan yaklaşık iki ay önce aynı mezrada oturduğumuz A.D. ile konuşmaya başladık.

Kendisine ilgi duyuyordum, bu zamana kadar da gizli gizli görüşüyorduk. 10.03.2010 günü A.D. bana akşam birlikte kaçacağımızı söyledi. Ben de tamam dedim. Ben de o gece komşumuz ve yengem olan Z.G.'nin evinde kalmak istediğimi anneme söyledim. O da kabul edince Z.G.'nin evine geçtim. Saat 24.00 sıralarında A.D. evin camını çaldı, ben de bunu duyunca sessizce bulunduğum yerden kalkarak kaçmaya kalkıştım. Ancak tam evden çıkacağım sırada yengem uyandı ve bağırmaya başladı. Biz kendisine aldırmayarak koşarak

evden uzaklaştık. Daha sonra birlikte ismini bilmediğim bir köye gittik. Jandarmanın bizi aradığını duyunca A.D. beni jandarmalara teslim etti. Annemin ifadesinde geçen olaylar doğru değildir. Ben A.D. ile kaçarken yanımızda başka hiç kimse yoktu. A.D.'nin üzerinde silah yoktu. Ancak bizim kaçmamızdan sonra evimize gelenler olmuşsa bundan haberim yoktur. Dediğim gibi ben A.D. ile kendi rızam ile kaçtım. Ailem beni başka biriyle evlendirmeyi düşünüyordu. Ancak ben A.D.'yi sevdiğim için onunla kaçmayı tercih

ettim. A.D. daha önce evlenmek maksadıyla beni istemişti. Aile büyüklerimiz buna rıza göstermediler. Şu an aileme teslim edilmek istemiyorum. Olayla ilgili söyleyeceklerim bundan ibarettir. Ayrıca ben şu an için 18 yaşını doldurdum. Ailem beni bir yaş küçük yazdırmış" dedi.

Genç kızın daha sonra Şanlıurfa Sosyal Hizmetler kız Yurdu'na teslim edileceği bildirildi. Jandarma tarafından gözaltına alınan A.D. ve 7 korucu ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 12:23:05
Güncelleme :12 Mart 2010 Cuma 14:04:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?