5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kaçırılan çocuk olayı anlattı

Fidyeciler tarafından kaçırılan bağımsız milletvekilinin oğlu, kameralar karşısına geçerek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Torun S.E., "Eğer bugün buradaysam taşıdığım soyadıma borçluyum" dedi.

Şanlıurfa'da geçtiğimiz günlerde fidye için kaçırılan Bağımsız Şanlıurfa Milletvekili'nin torunu S.E., 1 günlük rehin aldığı günleri anlattı. Oldukça soğuk kanlı görünen 12 yaşındaki S.E., adaşının ismini taşıdığı için de gurur duyduğunu belirtti.

Okulunda torununun çalışkan bir öğrenci olduğunu belirten Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu, "Torunum çalışkan birisidir. Okulundan parka gitmek istedi. Yanına bir otomobil yaklaşıyor ve 'gel seni babana götüreceğiz' demiş. Torunum 'yok' demiş. O şahıs da 'babana karşı mahcup kalırım, gel seni götüreyim' diye ısrar etmiş. Sonra torunumu otomobile bindiriyorlar ve kafasına silah dayıyorlar. Babasını arıyorlar ve 'Ya 150 bin TL veya oğlunun cenazesini göremezsiniz' diyorlar. Sonra oğlum ve torunumun baba Abdurrahman beni aradı.

Ben de onlara 'evet parayı veririz' demelerini istedim. Hangi saatte nereye diyorsunuz parayı oraya getireceğimizi söylemelerini istedim. Biz de durumu emniyete bildirdik. Akrabalar devreye girdi. 150 araçla akrabalar hazır bekledi. Belirlenen noktayı akrabaların orayı sarmasını istedik. Sonra emniyetteki arkadaşlar 'bu şekilde olursa çocuğa zarar verirler. Biz gereken tedbirleri alırız' diye uyardılar. Sonra parayı verdik ve onlara gönderdik. Parayı alan şahıslar geçerken Emniyet ve bizimkiler takip ediyor. Polis bütün noktalara hakim oldu. Polis bize sürekli 'Endişe edilecek bir şey yok' diye uyarıyordu. Para verildi. Araç tespiti yapıldı. Çocuğu sonra bir otelin yanında bıraktılar. Emniyet harekete geçti. Şahısları yakaladılar.

Torunum her şeyi tespit etti. İçtiği kola şişesinden, oturduğu döşeğe kadar tespit etti. Her şey yolundaydı. Bir kişi firardaydı. Firarda olan da yakalandı. Birkaç saat sonra para geldi. Ben konuyu araştırdım. Bu şahıslar iflas etmiş. Bu iflastan nasıl kurtulurum ve çocukları kaçırırsam bu iflastan kurtulurum diye düşünmüş. Bizim torun bu olayların dördüncüsü. Daha önce başkaları da kaçırılmış. İki kişiden para alınmış, bir tanesin durumu iyi değil diye alınmamış. Dördüncüsü benim torunum. Cenabı hak hakkımızı bırakmadı.Taş gelip kayaya denk geldi. Bu örgüt çökertildi. Allah Emniyetin gücünü artırsın. Herkes emniyete güvensin ve onlara haber etsin. Bu olayların üstesinden emniyetteki arkadaşlar geldi. Emniyete haber etmeyen insanlar yanlış yolda olur. Emniyete teşekkür ediyorum. Yatmadılar bu işi çözdüler" dedi.

Bu arada, olaydan kurtulan 12 yaşındaki S.E. ise başından geçen olayı soğuk kanlılıkla anlattı. S.E., "Gereken bilgileri polise anlattım. Bindiğimiz otomobilden tutun, ellerindeki silahlara kadar tespit ettim. Adamların yüzlerini de tespit ettim. Bütün kişiler yakalandı. 1 gün kaldım ama korkmadım. Beni kurtaracaklarını biliyordum. Bugün burada isem taşıdığım soyadına borçluyum. Soyadımdan gurur duyuyorum. Aynı zamanda milletvekili olan adaşımın isminden de gurur duyuyorum" diye konuştu.
Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu, geçmiş olsun dileklerinde bulunan binlerce kişiyi evinde ağırladı. Kurtarılan küçük çocuk, dedesinin elini öptü.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 16:53:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?