4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Kaçırılan çocuklar serbest bırakıldı

ŞANLIURFA'DA 2 ÇOCUĞUN KAÇIRILDIĞI İDDİA EDİLDİ

Şanlıurfa'da geçtiğimiz Pazar günü merkeze bağlı Taşlıca köyünden Salman köyü Yıldırım mezrasına giderken kaçırılan sınıf arkadaşı 2 çocuk gözü bağlı olarak köye yakın bir yerde serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz Pazar günü merkeze bağlı Taşlıca köyünden Salman köyü Yıldırım mezrasına giderken kimliği tespit edilemeyen birileri tarafından otomobile zorla bindirilerek kaçırıldığı iddia edilen sınıf arkadaşı olan H.Y. (14) ile N.Ö. (14), 3 gün sonra gözleri bağlı olarak Taşlıca köyüne 3 kilometre uzaklıktaki arazide serbest bırakıldı. Ailelerin şikayetleri üzerine harekete geçen Jandarma Harran Ovası çevresinde geniş çaplı operasyon düzenledi. Çocukları kaçıranlar daha sonra Nurettin Dengiz'in babası ve aynı zamanda Taşlıca köyü muhtarı ve çocukların babası olan Halil Dengiz'i telefonla arayarak, "Senin bize borcun var" diyerek çocuğunun yanlarında olduğunu, durumu Jandarmaya bildirdiği taktirde çocuğunu öldürüp cenazesini kendisine gönderecekleri tehdidinde bulundular.

Muhtar Halil Dengiz, Jandarmaya başvurup, çocuğunu kaçıranların kendisini telefonla aradığını belirterek, telefonunun da çıkan numarayı Jandarmaya bildirdi. Yapılan istihbarı çalışmalar sonucunda telefonun Harran ovasında izlemeye alındığı öğrenildi.

Bu arada, kaçırılan Nurettin Dengiz'in abisi Mehmet Dengiz, kardeşinin 3 gün önce kaçırıldığını ve kim tarafından kaçırıldığını bilmediklerini belirterek, "Kardeşimi kimin neden kaçırdığını bilmiyoruz. Kaçıranları da tanımıyoruz. 3 gün boyunca kimse bizi de aramadı, fidye isteyende olmadı. Şuan sağlık durumları iyi. 3 gün sonra kardeşimin ve arkadaşını bir çiftliğin yanında gözleri kapalı bir şekilde bulduk. Kardeşim ve arkadaşı daha 13 yaşındalar, okula gidiyorlar" dedi.

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamaya göre ise, "İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde Taşlıca ve Selman köylünde ikamet eden N.Ö ve H.Y. isimli çocuklar 24 Ocak 2010 tarihinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kaçırılmıştır. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince çocukların bulunması ile faillerin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar sonucunda, adli makamlardan alınan arama kararları ile şüphelilerin olabilecekleri yerler aranmış ve söz konusu bölge sürekli kontrol altında bulundurulmuştur. Olay şüphelilerinin söz konusu faaliyetlerini devam ettiremeyeceklerini anlamaları üzerine kaçırmış oldukları iki çocuğu 26 Ocak 2010 günü serbest bırakmışlardır. Olay şüphelilerinin kimlik tespitleri ile yakalanmaları konusundaki çalışmalar devam etmektedir" denildi.

ŞANLIURFA'DA 2 ÇOCUĞUN KAÇIRILDIĞI İDDİA EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 17:05:03
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 01:58:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?