5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kaçırma zanlıları sabıkalı çıktı

(ÖZEL HABER) VİRANŞEHİR İLÇESİNDEKİ OLAYLAR

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde ekmek almaya giden 9 yaşındaki D.K.'yi kaçırma girişiminde bulunan B.K. ve İ.K.'nin birçok sabıka kaydının olduğu ortaya çıktı.

Zanlıların kız kaçırma, adam öldürme, dolandırıcılık, sahte para ve döviz kalpazanlığı gibi çok sayıda suçtan sabıkaları bulunuyor. Viranşehir ilçesinde iki gün önce 9 yaşındaki küçük kız çocuğunu kaçırma girişimi sonrasında aile tarafından yakalanan zanlılar, ilçede tepkilere neden olmuştu. D.K. adındaki kız çocuğunu kaçırma iddiası nedeniyle polis tarafından gözaltına alınarak tutuklanan B.K. ve İ.K.'nin yapılan GBT'sinde çok sayıda sabıkaları olduğu ortaya çıktı. İHA muhabirinin elde ettiği bilgi ve belgelerde zanlılardan İ.K.'nin 2004 yılında da Siverek ilçesinde kız kaçırmak suçundan yakalandığı öğrenildi. Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde farklı tarihlerde suçlar işleyen zanlıların kısa bir süre ceza evinde yattıktan sonra serbest kaldıkları bilgisine ulaşıldı. Viranşehir'de D.K.'yi kaçırmak suçundan dolayı tutuklanarak ceza evine gönderilen zanlılardan İ.K.'nin çeşitli suçlardan 19 defa suçüstü yakalandığı ve ceza evinde yattığı ortaya çıkarken B.K.'nin ise 15 kez yakalanıp ceza çektiği bildirildi.

İzmir, Antalya, Gaziantep, İstanbul ve Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde hırsızlık başta olmak üzere adam öldürme ve kız kaçırma gibi olaylardan dolayı iki zanlının toplam 34 suç kaydının olduğu ve sabıklarına işlendiği öğrenildi. Zanlılardan B.A., 12 defa hırsızlıktan yakalandığı öğrenilirken 2001 yılında ise adam öldürmekten cezaevine girdiği ve iki sefer de 6136 sayılı kanuna muhalefetten dolayı yakalandığı ortaya çıktı. Arkadaşından masum olmayan İ.K. ise, 16 defa hırsızlık suçundan gözaltına alınıp tutuklandığı ve döviz kalpazanlığı, kız kaçırma gibi suçlarda işlediği bilgisine ulaşıldı.

Viranşehir'deki olaylara neden olay sonrası zanlıların aracının içinde polisin yaptığı incelemede hırsızlık yapmak için kullanılan aletlerin olduğu iddia edilirken, kamyonette bulunan az sayıdaki eşyayla çerçilik yaptıklarının izleniminin anlaşılmasını sağladıkları iddia edildi. Gittikleri her kırsal yerlerde çocuklara balon, çikolata gibi eşyalarını dağıtan iki zanlının Viranşehir'de gözaltında bile polislere zor anlar yaşattığı öğrenildi.

(ÖZEL HABER) VİRANŞEHİR İLÇESİNDEKİ OLAYLAR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 12:19:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?