5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kadın çiftçiler çoğalıyor

Şanlıurfa'da 2006 yılında kadın çiftçilere yönelik eğitim çalışması başlatan Tarım İl Müdürlüğü, şimdiye kadar on binin üzerinde kadın çiftçiyi eğitti. 

Şanlıurfa Tarım İl Müdürü Mehmet Altun, kırsal alanlarda yaşayan kadınların tarım sektörüne kazandırılması maksadıyla uygulamaya konulan projenin 2006 yılı hedefine ulaştıklarını belirterek, bu yöndeki çalışmaların önümüzdeki yıllarda da sürdürüleceğini söyledi.
Bu yıl önceki yıla oranla daha fazla çiftçi toplantıları, çeşitli kurslar, tarla günü ve sergi teşvik müsabakaları gerçekleştirildiğine dikkat çeken Altun, hayata geçirilen projeler kapsamında 2006 yılında 849 kadına ulaşıldığını hatırlattı. Altun, "2007 yılı hedefimiz yaklaşık bin kadın çiftçiye ulaşıp onları tarım sektöründe daha aktif halde çalışmalarını sağlamaktır" dedi. 

Şanlıurfa Tarım İl Müdürü Mehmet Altun, sanayi ve teknolojide yaşanan gelişmelere karşın, Türkiye'nin bir tarım ülkesi olma özelliğini sürdürdüğünü belirterek, "Tarım, ülkemiz için nasıl önemli ve vazgeçilmez bir sektör ise, kadınlarımız da bu sektörü omuzlayan vazgeçilmez unsurlardır. Ülkemizde büyük çoğunluğu küçük işletmelerden oluşan aile tarımında erkeğin en büyük destekçisi kadındır. Dünya tarım iş gücünün yüzde 40'nı kadınlar oluşturmaktadır. Türkiye'de ise bu oran yüzde 47,5'i bulmaktadır. Ülke genelinde işgücüne katılanların da yüzde 66.3'nü kadın çiftçiler oluşturmaktadır. Kırsal alanda istihdam edilen erkeklerin yüzde 66.6'sı kadınların ise yüzde 94.2'si tarımda yer almaktadır. Yani kırsal alanda kadınların tamamı tarımda istihdam eder" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2007 Çarşamba 14:13:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?