5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kadın-erkek birlikte namaz kılıyorlar

Her yıl Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında yoğun olarak Şanlıurfa'ya gelen İranlı turistler, kentin tarihi ve turistik mekanlarından birisi olan Balıklıgöl Dergah Camii’nde kadın ve erkekler birlikte saf tutarak namaz kılıyor.


Şanlıurfa'da Hz. İbrahim Peygamberin doğduğu mağaranın bulunduğu Dergah Cami’nin avlusunda, İranlı erkekler ve kadınlar birlikte namaz kılıyor ve dualar okuyor. İranlı bir çocuğun okuduğu duaya, türbenin içinde bulunan kadın ve erkekler de hep bir ağızdan eşlik ediyor. Suriye’nin başkenti Şam'ın diğer adı olan ve "ilk kanın döküldüğü yer" anlamına gelen Dımeşk. Kasiyun Dağı'nda bulunan Habil'in mezarını ziyaret ettikten sonra Şanlıurfa'ya geldiklerini belirten İranlı turistler, ziyaret sürelerinin yaklaşık 1 veya 2 ay sürdüğünü belirttiler.

..
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 12:38:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdullah taş IP: 212.175.112.xxx Tarih : 30.06.2008 08:44:08

başlığa dikkat ettiniz mi sanki erkekler ve bayanlar yanyana namaz kılıyormuş gibi haber verilmiş. ama resim başlığı yalanlıyor ve yapılanın İSLAM a uygun olduğu anlaşılıyor.namazdan bihaber namaz kılmayanların hazırlamış olduğu bir haber.