5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kadına yönelik şiddete protesto

Şanlıurfa İl Kadın Platformu tarafından düzenlenen protesto gösterisinde bir araya gelen kadınlar, alkışlar ve sloganlarla kadınlara yönelik şiddete 'hayır' dedi.

'25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü' nedeniyle Karakoyun İş Merkezi önünde toplanan kadınlar, alkışlar ve sloganlar eşliğinde hemcinslerine yönelik şiddete tepki gösterdi. Aralarında, Şanlıurfa Kadın Meclisi, Yaşamevi Kadın Dayanışma Derneği, KESK, İHD ve DTP'lilerin de bulunduğu yaklaşık 20 kadın, ellerindeki dövizlerle kadına yönelik şiddete 'hayır' dedi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Yaşamevi Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Serpil Geyik, geçmiş yıllarda çeşitli ülkelerde kadınlara yapılan şiddetleri hatırlatarak, "Biz kadınlar, fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik, kültürel, hukuksal ve militarist şiddetin mağduru oluyor, ölüyor, öldürülüyoruz. Biz kadınlar namus adına, töre adına, hunharca gözler önünde katlediliyoruz ya da intihara zorlanıyoruz. Biz kadınlar çatışma bölgelerinde şiddetin en ağırını yaşıyoruz. Biz kadınlar, yaşanan savaşın son bulması için daha fazla insanın ölmemesi için, anaların daha fazla ağlamaması için, bu savaştan medet uman ve kar sağlayanlara karşı, Kürt sorununu barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesi için, eşit, özgür, barışçıl ve demokratik bir Türkiye özlemimizi bıkmadan, usanmadan haykıracağız" dedi.

İtalyan sanatçı Pippa Bacca'nın öldürülmesi ve Dominik Cumhuriyeti'nde tecavüze uğradıktan sonra öldürülen Mirabel kardeşlerin hikayelerini anlatan Geyik, "Biz kadınlar, kadına yönelik şiddetin her türlüsüne 'hayır' diyoruz. Devleti bu konuda, gerekli duyarlılığı göstermesi ve gereken tüm düzenlemeleri yapması için uyarıyoruz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından birbirlerine sarılan kadınlar, olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 16:00:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?