3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Kadınlar Günü etkinliğinde taciz rezaleti

ŞANLIRUFA'DA 8 MART KADINLAR GÜNÜNDE TACİZ GERGİNLİĞİ

Şanlıurfa'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde taciz gerginliği yaşandı. Tacizi yapan kişi ortadan kayboldu.

Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplanan 11 Sivil Toplum Kuruluşu'nun katıldığı basın açıklamasında polis ile STK'lılar arasında taciz gerginliği yaşandı.

Basın açıklamasının okunması sırasında arka tarafta kimliği belirlenemeyen bir kişi bir bayana elle taciz ettiği iddia edildi. Bayanın bağırması üzerine tacizi yapan kişi ortadan kaybolurken, bazı STK'lılar ise ise suçu polislerin üzerine attı. Polisler ile toplanan grup arasında kısa sürelik gerginlik yaşandı. Bazı kişiler polisi suçlarken, polisler ise toplumun huzur ve güvenini sağlayan kişilerin böyle bir tacizi yapmayacağını söyledi.

Kısa süreli yaşanan gerginlik sonrasında 8 Mart Dünya Kadınlar etkinliği kaldığı yerden devam etti. Basın açıklamasını okuyan Yaşamevi Kadın Dayanışma Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Serpil Geyik, annelik ve evlat acısı iki ayrı kutup gibi gösterilse de, bir anne için en kutsal değerin ev sevdiğini kaybetmesi olduğunu söyledi. Geyik, "Ne yazık ki yıllardır geliştirilen milliyetçi söylemler ile bir kısım annelerin acısı kutsanarak toplumsallaştırılırken, bir kısım anneyi ise ötekileştirerek acısını özel alana kapatıp yok saymaktır. Yaşanan şiddetin sonucunda ortaya çıkan ölümlerin iki kalkı birbirinden uzaklaştıracak bir aşamaya geldiğini, büyük bir endişe ve tedirginlikle izlemekteyiz. Bütün Şanlıurfalı kadınlara çağrımız, akan kanın durması, halkların kardeşçe yaşaması ve çocuklarımızın geleceği için hep birlikte savaşa dur diyelim" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından toplanan grup Türkçe ve Kürtçe sloganlar atarak sessiz bir şekilde dağılırken, basın açıklamasından sonra bayan polisler yoldan geçen bayanlara karanfil dağıtarak, Kadınlar Günü'nü kutladı.

Bu arada, taciz olayını gerçekleştiren şahsın bulunması için polis çalışma başlattı.

ŞANLIRUFA'DA 8 MART KADINLAR GÜNÜNDE TACİZ GERGİNLİĞİ
ŞANLIRUFA'DA 8 MART KADINLAR GÜNÜNDE TACİZ GERGİNLİĞİ
ŞANLIRUFA'DA 8 MART KADINLAR GÜNÜNDE TACİZ GERGİNLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 12:24:04
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 00:30:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?