5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kadınlar Günü sıra gecesiyle kutlandı

Şanlıurfalı bayanlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle belediye tarafından düzenlenen sıra gecesinde doyasıya eğlendi.

Şanlıurfa Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Şehitlik Çamlık’ta bayanlara yönelik bir sıra gecesi düzenledi. Belediye Konservatuar Birimi bünyesindeki sıra gecesi ekibi tarafından düzenlenen geceye; Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile eşi Gül Fakıbaba, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe ve çok sayıda davetli bayan katıldı.

Sıra Gecesi ekibinin türküleri eşliğinde halay çeken ve gönüllerince eğlenen bayanlar, Başkan Fakıbaba’nın salona girişi sırasında sevgi gösterisinde bulundu. Belediye Başkanı Fakıbaba ve eşi Gül Fakıbaba’ya duydukları sevgiyi zılgıtlarla ifade eden bayanlar, Fakıbaba çiftiyle resim çekmek için birbirleri ile yarıştı. Etkinlikte sanatçı Ali Toprak, Fakıbaba için hazırladığı bir şiir ile şarkıyı seslendirdi.

Sıra gecesinde bayanlara hitap eden Başkan Fakıbaba, Şanlıurfa Belediyesi olarak bayanlara büyük önem verdiklerini, onları erkeklere göre daha başarılı nitelendirdiğini söyledi.
 
Fakıbaba, “Yaşadığım günden bu yana kadın-erkek eşitliğini benimseyen biriyim. Çünkü kadınlarımızı erkeklerimize nazaran daha başarılı, daha çalışkan buluyorum. Aslında her gün onların günüdür. Dünya Kadınlar Gününü yalnızca 8 Mart ile kısıtlamak yanlış olur. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü bir kez daha kutluyorum” dedi.

Mikrokredi Projesi’ne değinen Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, ilk olarak 25 bayanla start verdikleri mikro kredi projesinde, 540 bayana ulaştıklarını belirterek, Şanlıurfa Belediyesi olarak üretken konuma getirilen bayanlarla, hep birlikte bir aile oluşturduklarını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 13:18:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?