5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kadınlar mikro kredi kuyruğunda!

Şanlıurfa Belediyesi'nce yürütülen Mikro Kredi Projesi kapsamında, bayanların yoğun talepleri üzerine 40 ev hanımına daha biner Türk lirası kredi sağlandı. Son kredi ile Şanlıurfa'da Mikro Kredi Projesi'nden faydalanan bayan sayısı 540'a ulaştığı bildirildi.

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sosyal Yardım Birimi tarafından Şair Nabi Kültür Merkezi'nde düzenlenen mikro kredi dağıtım töreninde, 40 ev hanımına daha biner Türk Lirası kredi desteği sağlandı.

Belirlediği hedefe 3 yılda ulaşan ve 5 yıllık hizmet sürecinde 500 ev hanımına kredi sağlama sözünde bulunan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bayanların yoğun talepleri üzerine belirlenen hedefinde üzerine çıkarak 40 kadına daha kredi sağladı.

Mikro Kredi'den faydalanan bayanlarının sayısının 540'a yükseldiğini söyleyen Başkan Fakıbaba, "Allah nasip ettiğinde, 2. kez göreve geldiğimiz takdirde 2014 yılında hedefimiz 5 bin ev hanı olacaktır. Urfalı bayanlarımızın başarısı Türkiye'de konuşulacak" dedi.

Mikro Kredi Projesi'nde yakaladıkları başarının sadece kendilerine ait olmadığını, bu başarının özellikle Urfalı bayanlarla birlikte ortak yakalanan bir başarı olduğuna dikkat çeken Fakıbaba, "Allah nasip ederse 2. dönem seçildiğimiz takdirde 540 ev hanımına dağıttığımız Mikro Kredi sayısını 2014 yılında 5 bine ulaştırmak için çaba sarf edeceğiz. Bundan önceki çalışmalarımız ve bundan sonraki çalışmalarımızda bizleri yalnız bırakmayan hayırsever insanlarımıza şimdiden huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bir teşekkürü de eşim Gül Fakıbaba'ya yapmak istiyorum. Çünkü gerçekten tüm boş vakitlerini Urfa bayanlara daha nasıl faydalı olabilir düşüncesiyle harcıyor. Onlarla çeşitli illere gezilere gidiyor, sergi açmalarına yardımcı olur, meslek kurslarına katılmaları konusunda görüşmelerde bulunuyor. Yani kısacası Urfalı bayanlarımızın ekonomik yönden kendi ayakları üzerinde durmaları için yoğun çaba sarf ediyor" diye konuştu.

Mikro Kredi Projesi'nden faydalanan bayanlara belediye olarak büyük önem verdiklerini söyleyen Fakıbaba, şöyle devam etti:

"Sizler benim kızlarımsınız. Sizleri birer evladım olarak görüyorum. Çok ufak bir miktar parayla büyük mutluluklara imza atıyorsunuz. Eşlerinize ciddi anlamda örnek oluyorsunuz. Bu gösteriyor ki Urfa kadını isterse her şeyi başarır. Bu başarı inanın Türkiye'ye örnektir. Biz kadınlarımıza sevgi ve hoşgörü ilkesi ile yaklaşıyoruz. Mikro Kredi'den faydalanan bayanlarımıza belediye olarak maddi desteğin yanı sıra manevi destekte veriyoruz. Kadınlarımızı bir aile olarak görüyoruz. Sağlık, eğitim gibi
konularda onların eğitilmesi hususunda ne gerekiyorsa imkanlarımız dahilinde gerçekleştiriyoruz. Ayrıca bu projenin yürütülmesinde emeği geçenlere gerçekten yürekten teşekkür ediyorum."

Daha sonra Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve diğer davetliler tarafından kredi başvurusu kabul edilen 40 kadına, 1000'er TL kredileri düzenlenen törenle dağıtıldı. Şair Nabi Kültür Merkezi'nde düzenlenen kredi dağıtım törenine, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın yanı sıra Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe, Yoksullukla ve İşsizlikle Mücadele Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Mikro Kredi-Gıda Bank Sorumlusu Hakkı Murat ve çok sayıda mikro kredi üyesi ev hanımları katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 22:40:11
Güncelleme :4 Şubat 2009 Çarşamba 22:43:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?