5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kadınlar şiddeti kınadı

Şanlıurfa İl Kadın Platformu üyesi bir grup kadın, kadına yapılan şiddete dikkat çekmek için ellerinde pankartlarla basın açıklaması yaptı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Karakoyun İş Merkezi önünde toplanan bir grup kadın, hemcinslerine yapılan şiddeti basın açıklamasıyla kınadı. Ellerindeki dövizlerle sık sık slogan atan yaklaşık 30 kadın, şiddete maruz kalan kadınların haklarını savunmak ve şiddete dikkat çekmek için bir araya geldi.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Yaşamevi Kadın Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Emine Çiftçi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün kutlandığı günlerde değişmeyen ve gittikçe artan kadın katliamlarına dikkat çekmek için bir araya geldiklerini belirterek, "Bu yıl ki 8 Martımızı namus cinayetlerine kurban giden Urfa'da Yasemin, Halise, Sevda, Elif, Diyarbakır'da Kadiriye, Mardin'de Şemse, Çorum'daki Esra'ya adıyoruz. Suçu sevmek olan, suçu kendi haklarını aramak olan, suçu düşünmek olan suçu
kendini aramak olan ismini buraya sığdıramayacağımız binlerce kadına da adıyoruz ve diyoruz ki; sizleri unutturmayacağız. Ölümlerinizi doğal kabul etmeyeceğiz. Sizleri öldürenleri asla affetmeyeceğiz" dedi.

Kadına yönelik şiddetin, erkeklerle kadınlar arasındaki eşit olmayan tarihsel güç ilişkilerinin bir sonucu olduğunu ileri süren Çiftçi, "Kadına yönelik şiddet evrenseldir ve küresel düzeyde ekonomik, siyasal, etnik sorunlarla artarak sürmektedir. Kadına yönelik şiddet, hem kadınların insan haklarını ve temel özgürlüklerini kullanmalarını engellemekte, hem de haklarını ihlal etmektedir. Biz kadınlar barıştaki ısrarımızı her zaman ifade etmeye devam edeceğiz. Toplumsal barış sağlanana kadar yüz binlerce kadın her türlü ayrımcılığa savaşa ve kadın katliamlarına geçit vermemek için alanlarda olmaya devam edeceğiz. Kadına yönelik ayrımcılığın, eşitsizliğin ve şiddetin son bulması kadınların dayanışması ve örgütlüğü sayesinde mümkün olacaktır. Bu amaçla bütün kadınları sorunlarına sahip çıkmaya, dayanışmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Bir süre slogan atan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 21:43:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?