7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Kadınlar ücretsiz muayene edildi

Şanlıurfa Belediye Başkanlığı Sosyal Araştırma Planlama Koordinasyon Merkezi (APK) ve Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün çalışmasıyla
63 kadın, ücretsiz olarak muayene edildi.
Özel Dünya Hastanesi işbirliğiyle Hayati Harrani Mahallesi'nde Kadın Hastalıkları Uzmanı Jinekolog Opr. Dr. Nur Dokuzeylül, Remziye Erseven Sağlık Ocağı Hekimi Dr. Yadigar Temel ile birlikte maddi durumu iyi olmayan 63 kadın, ücretsiz olarak muayene edildi. Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe, Remziye Erseven Sağlık Ocağı'na giderek, burada muayene olmak için gelen kadınlarla bir süre sohbet etti. Başkan Fakıbaba, daha sonra Sağlık İşleri Müdürü Dr. Yadigar Temel, Selim Yücel ve Sosyal APK Çalışanı Meral Sepetçioğlu, Jinekolog Opr. Dr Nur Dokuzeylül ile sağlık tesisini gezdi.
Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, "Dünya Hastanesi'nin bu davranışı umarım diğer özel sağlık kuruluşlarına da örnek teşkil edecektir. Bugün burada düzenlenen organizasyon gerçekten önemli bir olay. Rahatsızlıklarını tespit ettiğimiz 63 kadınımızı, trafik ve otobüs işletmemize ait otobüsümüz ile bulundukları yerden alıyoruz. Sağlık ocağımıza getirerek, doktorumuz tarafından muayene edip, onlara ilaçlarını da ücretsiz olarak veriyoruz. Gösterilen ilgi gerçekten çok büyük. Bu ilgiyi görünce bu tür sağlık taramaları bundan sonra haftalık olarak çocuklara ve kadınlara yönelik gerçekleştirme kararı aldık. Umarım belediye olarak her hafta düzenli bir şekilde değişik mahallelerden seçtiğimiz kadınlarımızı ve çocuklarımız sağlık taramasından geçirmeyi planlıyoruz" dedi.
Parasızlık yüzünden doktora gidemeyen bayanlar ise kendilerine yapılan bu hizmetten dolayı çok mutlu olduklarını emeği geçenlere teşekkür etti.
.
Yayın Tarihi : 18 Mart 2006 Cumartesi 22:59:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?