5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kadınlardan aile bütçesine katkı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki kadınlar kış hazırlığına başladı. Daha önce sadece kendi evinin kışlığını hazırlayan kadınlar artık kuruttukları patlıcan, biber ve domates salçasını, satarak aile bütçesine katkı sağlıyor.

Siverek ilçesinde özellikle apartmanlarda yaşayan kadınların kış hazırlığı yapamaması üzerine yoksul kesimlerde tek katlı evlerde oturan kadınlar için geçim kaynağı haline geldi.

Geçmiş yıllarda sadece kendileri için kışlık hazırlığı yapan Siverekli kadınlar, şimdilerde ise aile ekonomisine katkı sağlıyor. Siverek'te kadınlar, kışlık kurutmalıkları hem kendileri için hem de satmak için hazırlıyor. İlçenin Camikebir Mahallesi'nde bulunan Emine Özgezer, apartmanda ve kent dışında yaşayan Siverekliler için patlıcan, biber kurutması, domates salçası, biber salçası ve pul biber yapıyor.

Özgezer, "Siverek dışında yaşayanlar benden kışlık kurutmalık istiyorlar. Bende apartmanda ve şehir dışında yaşayanlar için kurutmalık, salça ve pul biber yapıp satıyorum. Bu benim için geçim kapısı oldu. Geçmiş yıllarda bunları kendim için yapıyordum. Şimdi hem kendim için hem de başkalarına yapıyorum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 01:26:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?