5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kadınları sokağa döken fısıltı

Şanlıurfa'da, bugün komedi filmlerine hikaye olmayı aratmayan ilginç bir olay yaşandı. 'Devlet, Anneler Günü nedeniyle para veriyor' iddiasını duyan kadınlar Ziraat Bankası'na akın etti.

Şanlıurfa'nın kenar mahalleleri ile bazı bağlı köylerinde yaşayan kadınlar, 'Devlet, Anneler Günü dolayısıyla T.C. kimlik numarasının son hanesi 4 olan annelere 500 TL para veriyor' duyumunu aldı. Daha sonra duyumu alan kadınlar, haberi çevresindekilere söyledi. Para dağıtıldığını duyanlar, Ziraat Bankası'nın Valilik kavşağındaki şubesine akın etmeye başladı.

Yaşlıların yanı sıra; kundaktaki çocuklarını bile alıp gelen kadınlar, banka şubesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Banka görevlilerinin bile anmakta güçlük çektiği olay bir süre sonra anlaşıldı. Olayın gerçek dışı olduğunu bayanlara anlatmaya çalışan görevliler, sırada bekleyen kadınları ikna etmekte güçlük çekti.

Konunun iddia olmadığını para dağıtıldığını söyleyen kadınlar, öğle saatlerine kadar banka önünde beklemeye devam etti. Bir süre sonra banka şubesine gelen polisler de, bekleyen kadınlara konunun asılsız olduğunu bildirerek, para dağıtılmadığını söyledi.

Para dağıtıldığını söyleyen kadınlar, "Anneler Günü nedeniyle TC kimlik numarasının son hanesi 4 olan bayanlara 500 TL para veriliyor. Biz geldik para almaya. Kanıtımız var, parayı bazı arkadaşlarımız aldı" diyerek banka önde beklemeye devam ettiler. Hiçbir şekilde ikna olmayan kadınlar, banka önündeki bekleyişlerini sürdürüyor.

Ziraat Bankası yetkilileri ise, konunun kulaktan duyma iddialar olduğunu belirterek, olayın tamamen asılsız olduğunu ve herhangi bir para dağıtımının söz konusu olmadığını bildirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 18:33:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?