4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Kadınların çifte heyecanı

ŞANLIURFA'DA SERTİFİKA TÖRENİ VE SERGİ HEYECANI

Şanlıurfa'da "Göç Alan Kentlerde Ekonomik ve Sosyal Entegrasyon Projesi" (EKOSEP) kapsamında Hayati Harrani Mahallesi'nde yaptırılan Şanlıurfa Belediyesi Kadın Destek Eğitim Merkezi'nde açılan temel eğitim, okuma yazma, bilgisayar ve çeşitli meslek dallarında kurs gören 120 bayana düzenlenen törenle sertifikaları dağıtıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü Yenişehir Halk Eğitim Merkezi'nin katkılarıyla Şanlıurfa Belediyesi tarafından merkezde açılan cam, kumaş ve ahşap boyama, bilgisayar, giyim, okuma yazma, dikiş nakış ve benzeri meslek dallarında açılan kurslara katılarak büyük başarı sağlayan 120 bayan ayrıca açılan sergide el emeği göz nuru eserleri sergileme imkanı yakaladı.

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Eşi Gül Fakıbaba, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Kapaklı, Yenişehir HEM Müdürü Ö. Faruk Sezer, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Sait Koyuncu ve birçok davetlinin katıldığı törende bayanlara önce bir konser düzenlendi.

Daha sonra açılan kursları başarıyla tamamlayan toplam 120 bayan, kurs bitirme belgelerini Başkan Fakıbaba ve diğer davetlilerin elinden aldı. Törende konuşma yapan Belediye Başkanı Fakıbaba, Hayati Harrani Mahallesi'nde böyle önemli bir merkezin açılmasını 'inancın zaferi' olarak nitelendirirken, merkezin işleyişinde emeği geçenlere minnettarlık duyduğu söyledi. Şanlıurfalı bayanların Türkiye'de örnek olabilmesi için çok çeşitli projelere imza attıklarını belirten Fakıbaba, bayanların eğitilmesinin aile yapısındaki önemine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından kursiyerlerin eserlerinin sergilendiği bir sergi açılışı yapıldı.

ŞANLIURFA'DA SERTİFİKA TÖRENİ VE SERGİ HEYECANI
ŞANLIURFA'DA SERTİFİKA TÖRENİ VE SERGİ HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 10:08:03
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 11:10:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?