5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kaldırımdaki dükkanlar yıkıldı

Şanlıurfa'nın Viranşehir Belediyesi, 25 yıl önce kaldırımlar üzerinde yapılan dükkanları yıktı.

Yıkılan dükkanların sahiplerine eski buğday pazarında onarılan dükkanlar verildi.
Viranşehir Belediyesi, 25 yıl önce kaldırım üzerinde yapılan dükkanları yıkarak, dükkan sahiplerine eski buğday pazarının onarılan dükkanlarını verdi. Eski Derik Caddesi'nde bulunan 26 dükkanın yıkılışı gerçekleşmeden önce konuşma yapan Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, "Belediyemiz 1999 tarihinden bu yana örnek işler yaptık. 29 Mart seçimlerine kadar son saniyeye kadar da hizmetlerimize devam edeceğiz. Gördüğünüz bu dükkanlar 25 yıl önce yapılmış ve çok küçük dükkanlardır. Biz bunları esnafımız ile birlikte karar alarak yıktık. Bu dükkanların yerine daha büyük ve daha iyi olan buğday pazarındaki dükkanları verdik. Burada kışın esnaflarımız ısınamıyordu. Dükkanlar o kadar küçük ki, içerde oturanların yarısı dışarıda kalıyordu" dedi.

Esnaftan Davut Gezme ise, belediyenin örnek bir çalışma sergilediğini, bu çalışma ile bu caddenin trafik sorunun da gerildiğini söyledi. Mühendis Murat Özalkak ise yapılan çalışmanın takdire değer olduğunu vurguladı. Özalkak, kaldırımların çirkin bir görüntüden kurtulduğunu da belirtti.
Viranşehir Belediyesi daha önce de Sakarya Caddesi ve Eski Urfa Caddesi üzerinde bulunan dükkanları yıkarak, dükkan sahiplerine eski buğday pazarındaki dükkanları vermişti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 15:20:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?